Kadın/ Erkek İlişkileri Üzerine Zamansız Bir Hikaye

Kadın/ Erkek İlişkileri Üzerine Zamansız Bir Hikaye

Nilüfer Sanat Tiyatrosu oyunu "Matmazel Julie'den Esintiler" bu ay İstanbul'daydı.

Dünya tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından biri olarak gösterilen, iktidar kavramını sınıfsal çatışmalar ile kadın-erkek ilişkisi üzerinden sorgulayan ve yazıldığı dönemden bugüne defalarca sahnelenen "Matmazel Julie" Nilüfer Sanat Tiyatrosu sahnelerinde tiyatro severleri konuk etmeye devam ediyor. İlk gösterimi 24 Aralık'ta başlayan "Matmazel Julie" Şubat ayında İstanbullu tiyatroseverlerle buluştu.

Kadın-erkek ve soylu-halk sınıfı çatışmalarının önemli bir örneği olan tek perdelik oyun, bir konakta geçiyor. Özge Özder'in evin kızı Julie'yi, Teoman Kubaracıbaşı'nın konağın uşağı John , Sultan Ertuğrul'un konağın hizmetçisi Christine'i canladırıyor. Yönetmen Mehmet Ergen'in eşsiz yorumuyla Nilüfer Sanat Tiyatrosu'nda hayat bulan "Matmazel Julie" oyunu için kendisine gelen teklifi duyar duymaz bu işin içinde olmak istediğini belirten oyuncu Özge Özder'e göre, August Strindberg'in 1888'de yazdığı ve onlarca ülkede sahnelenen hikayedeki iktidar kavramı ile sınıfsal çatışmalar yaşanmaya devam ediyor ve karakterler halen aramızda…

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olarak Nilüfer Belediyesi çatısı altında da oyunculuk yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Özder : "Günümüzde bile hala devam eden sınıf farklıklarına dikkat çekmek istediğini düşündüğüm Nilüfer Belediyesi'nin "Matmazel Julie" seçimi aslında bu kurumun bambaşka şeyler peşinde koşmak yerine, bu değerli eseri sahnelemesi topluma ve sanata karşı duyduğu sorumluluğu ve kıymetli bakış açını da yansıtıyor" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi, yönetmen, oyuncular ve oyun metni arasında sağlanan sağlam birliktelik ve uyum sonucu başarının geldiğini ve oyunun kapalı gişe oynadığını söyleyen oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı ise "Prodüksiyon tiyatrosuna gönül veren Nilüfer Belediyesi'nin yapmaya çalıştığı şeyi çok yakında diğer belediyelerin de örnek almaya başlayacaklarına inanıyorum. Çünkü başarının nasıl geldiğinin bir tarifi var burada. Hem seyircinin hem oyucuların hoşuna giden, hem de belediyeyi tatmin eden bir oyun çıktığını gördükleri zaman insanların daha cesaretli davranacağını düşünüyorum" dedi.


"Bu deneyimi yaşamak son derece önemli" diyen Sultan Ertuğrul da tiyatro severleri oyuna davet etti.

Biletleri Blackout AVM'deki Talimhane Tiyatrosu gişesi ve Biletix'ten satışa sunulan ve +16 yaş sınırı ile izleyici ile buluşan "Matmazel Julie'den Esinti" dün 20.30'da Şişli Blackout Sahnesi (Talimhane Tiyatrosu)'ndaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.