Kadınlarla ilgili rakamlar iç karartıcı

Kadınlarla ilgili rakamlar iç karartıcı

KAGİDER tarafından 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle yapılan açıklamada, Türkiye'de her beş kadından birinin şiddete uğradığı, 2,6 milyon kadının okuma-yazma bilmediği, kadınların yüzde 57,8'inin sig

KAGİDER’den yapılan açıklamada, “Kadına karşı şiddete hayır” bilincinin yalnızca 25 Kasım’la sınırlı kalmaması, 365 gün hatırlanması istendi.

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, yalnızca bir günlük değil sonsuza dek kadınların eşit haklara kavuşması, maruz kaldığı erkek ve toplum şiddetinin son bulması, özellikle kadının işgücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılması” çağrısı yapan dernek, günde ortalama beş kadının, erkek şiddeti dolayısıyla hayatını kaybettiğini bildirdi.

2,6 MİLYON KADIN OKUMA YAZMA BİLMİYOR
Ülkemizde yaşayan her beş kadından birinin şiddete maruz kaldığını hatırlatan KAGİDER, şunları ifade etti: “Kız çocuklara uygulanan ayrımcılık, onların öğrenim hayatlarını olumsuz etkiliyor. 15 yaşından büyük 3 milyon kişi halen okuma-yazma bilmiyor ve bu rakamın 2,6 milyonu kadınlardan oluşuyor (ADNKS-2011).

57,8'İ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYOR
İstihdamda yer alan kadınların yüzde 57,8’i sigortasız çalıştırılıyor (TÜİK 2012).
Son bir yılda 18 yaşından küçük kızını evlendirmek isteyen ailelerin mahkemeye başvurularında yüzde 94,2’lik bir artış oldu. KAGİDER olarak 10 yıldır, kadınlara istihdam ve girişimcilik ruhu aşılamak, toplumda buna uygun düzenlemelerin önünü açmak için çalışmalar yapıyor, çeşitli projeler yürütüyoruz. Hedeflerimizde önemli ilerlemeler kaydetmemize rağmen, ülkemizin kadına yönelik şiddet konusunda hâlâ nihai çözümler üretememiş olması bizlere üzüntü veriyor.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.