Kadir Topbaş: Otobüs, durağa yaklaşmadan engelli vatandaşı algılayacak

Kadir Topbaş: Otobüs, durağa yaklaşmadan engelli vatandaşı algılayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni proje ile otobüsün durağa yaklaşmadan önce, duraktaki engelli vatandaşı sinyal aracılığıyla algılayacağını söyledi. Topbaş, “. Yeni yaptığımız bir yazılımda, bir duraktaki engelliyi veya dezavantajlı

Kadir Topbaş, Suriçi Grubu Derneği’nin düzenlediği Barcelo Eresin Topkapı Otel’deki konferansa katıldı. Konferansa ayrıca, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Anayasa Mahkemesi Emekli Üyesi Prof.Dr. Sacit Adalı, Suriçi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Abi ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta konuşan Kadir Topbaş, “Bilişim teknolojisini en iyi kullanan belediyenin başındayız dünyada. Yeni yaptığımız bir yazılımda bir duraktaki engelliyi veya dezavantajlı bir kişiyi otobüs, 100 metre kala hissedebilecek. ‘Durakta bir engelli var’ diyecek ve otobüs ona göre durağa yaklaşacak. Hatta kavşakların toplu taşıma araçlarına göre, yaklaşan aracı okuyup faz değişimi yapacak yani yeşil yakıp bekletmeyecek. Bir vatandaş kavşağa geldiğinde hiç kimsenin olmadığı geç saatte bile kırmızının yeşile dönmesini beklemeyecek. Her yönden gelen araç okunacak. Zaman ayarlaması yapıp yollar ona göre açılacak.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.