Kadir Topbaş'tan konut müjdesi!

Kadir Topbaş'tan konut müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Silivri’de iki önemli müjde verdi.Topbaş, yeni dönemde 10 bin sosyal konut hedeflediklerini belirtirken, işsizliğe karşı yeni bir proje başlatacaklarını açıkladı.

     Başkan Kadir Topbaş, seçim çalışmalarını Silivri'de sürdürdü. AK Parti seçim irtibat bürosu açılışında konuşan Topbaş, Kiptaş Genel Müdürlüğü'ne talimat verdiğini belirterek, " Yeni dönem dar gelirli vatandaşımın kira öder gibi konut sahibi olacağı bir dönem olacak, 10 bin sosyal konut hedefliyoruz ilk etapta bin 100 tanesine yakın zamanda start veriyoruz" dedi.

İŞSİZLİK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ PROJE

    Yeni dönemde start verecekleri istihdam projesine de değinen Topbaş, "İşsizliğe karşı yeni bir proje başlatıyoruz. İSO, İTO, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Turizm sektörü ile birlikte İş Kapısı projesine start veriyoruz. İş arayan işsiz ile işçi arayan işveren arasında sağlıklı köprüler kuracağız. Hangi sektörde ne tür meslek erbabına ihtiyaç varsa eğitimini biz vereceğiz" ifadelerini kullandı.

“ESKİ GÜNLERİ ÖZLÜYORLARSA ANMA GÜNLERİ YAPALIM”

    Konuşmasında zaman zaman CHP’ye yüklenen Kadir Topbaş, “Ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcılarından bir tanesi, ‘İstanbul’u alacağız ve eski günlerine getireceğiz’ diyor. İstanbul’un eski günleri. Çok istiyorlarsa anma günleri yaparız geçmişi ansınlar. Çöp yığınları, kirli hava, akmayan sular” diye konuştu.

    Köylere kadar her noktaya hizmet götürdüklerinin altını çizen Topbaş, “Diyorlar ki; ‘Gelirsek paramızda var adamımızda var’ Adamı bilmem ama bizim kasamızdaki paraları, sizin paranızı söylüyorlar. Kasamızda evet paramız var. Bankanın çek karnesi vermediği bir belediye bugün 60 katrilyon yatırım yapacak düzeye geldi. Onların bu çapta düşünme kabiliyetleri olduğunu zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

SİLİVRİ'YE EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ
    Silivri’ye 22 kilometreyle Türkiye’nin en büyük atık su tünelini yaparak denize akan suları Selimpaşa’daki biyolojik arıtmaya taşıdıklarını, köylere kadar paket biyolojik arıtma götürdüklerini hatırlatan Topbaş, “İstanbul’un çehresi, kalitesi, her şeyi değişti. Göreve geldiğimizde Silivri’nin altyapısı bitikti, su boruları asbestliydi. 5 yılda bütün altyapıyı yeniledik. Köylere kadar yeni su borusu, doğalgaz, sıcak asfalt ile spor alanları ve parklar götürdük. İnşallah ilerde Silivri’ye metro da getireceğiz. Planlara işledik. Bakın hayal bile edilmeyen bir şey söylüyorum. Silivri’nin metroyla buluşmasının ne demek olduğunu burada yaşayan insanlar olarak sizler bizden daha iyi bilirsiniz. Metroları belediye olarak kendi bütçemizden yapıyoruz. Hükümetimizin yapmasını beklemiyoruz. Silivri Metrosu’nu planlara işledik. Medeni bir ilçe olmanız için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    “Tarlada izi olanın, harmanda yüzü olur” diyen Topbaş, “Görevde olduğumuz 10 yıldan beri İstanbul’a ve Silivri’ye yaptığımız çalışmalar tarlada izimiz olduğunu gösteriyor. Geçmiş yıllarda İstanbul bu kadar hizmet gördü mü? Köylere kadar her hizmeti götürdük. Kasamızda paramız var. Dün Sayın Başbakanımızla Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun temelini attık. 849 milyon TL’lik yatırımı tamamen kendi bütçemizden karşılıyoruz. İstanbul dünya tarafından takip edilen etkin bir güç haline geldi” şeklinde konuştu.

    186 kilometreden Melen suyunu İstanbul’a getirip Boğazın 135 metre altından Avrupa yakasına geçirerek su sorununu çözdüklerine ve İstanbul’un su sıkıntısı bulunmadığına dikkat çeken Topbaş, “Hizmetin adresi biziz. Bizimle birlikteliğinizi sürdürdüğünüz sürece daha yapacak çok yatırımımız var. İlçe belediyesi başka bir siyasi partide olmasına rağmen Silivri’ye öyle büyük yatırımlar yaptık ki… Köy yaşamını daha kaliteli hale getirmek ve imar sorunlarını çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Arkadaşlarımıza ‘Silivri planlarını geri çekin, halkla birlikte yeniden yapın” talimatını verdim” dedi.

TAHİR SERT'E DESTEK İSTEDİ

    Topbaş, Silivri'de bugüne kadar altyapı başta olmak üzere büyük hizmetlere imza attıklarını hatırlatarak, "Mimar meslektaşım AK Parti Silivri Belediye Başkan adayımız Tahir Sert ile bambaşka bir Silivri hedefliyoruz" diye konuştu.

    Kadir Topbaş, İBB olarak sadece Silivri’ye 1 milyar 137 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu; “İstanbul’un köylerine kadar sıcak asfalt götürdük. Sadece Silivri’ye 770 bin ton asfalt dökmüşüz. İstanbul geneline de 21 milyon ton kaliteli asfalt döktük. Üstelik çalışmalarımızı gece yaptığımız için bu kadar büyük asfalt çalışmasını trafiği etkilemeden yaptık. Boğluca Deresi’nin ıslahını yapıyoruz. Sadece buraya 60 milyon TL harcadık. Avrupa dahil birçok belediye bizim çalışmalarımızı örnek alıyor.”

   
YAŞLI TEYZENİN İNANILMAZ AZMİ

     Konuşmasının ardından Kadir Topbaş ve beraberindekiler seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Açılışın ardından vatandaşların büyük ilgi gösterdiği başkan Kadir Topbaş otobüse güçlükle bindi. Ancak bu sırada otobüsün önüne geçen bir teyze ısrarla Kadir Topbaş ile konuşmak istediğini söyledi. Kadir Topbaş’ın talimatı üzerine ismi öğrenilemeyen kadın otobüse binmeyi başardı. Teyzenin başkan Topbaş’dan tarlasına ekmek için lale istediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.