Kağıt tarih oldu

Kağıt tarih oldu

Ankara, Çankırı, Samsun ve Sinop'ta pilot uygulamaya konulan ve başarılı sonuçlar alınan ‘e-Sevk Projesi’ bugün itibariyle bütün Türkiye’de hayata geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından e-sevk uygulamasına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, e-sevk sisteminin hastaların başka ildeki hastaneye sevk edilmesi ile ilgili işlemlerin elektronik ortama aktarılmasını amaçladığı belirtildi. İlk olarak Sinop, Samsun, Çankırı ve Ankara’da pilot uygulamaya konulan ve başarılı sonuçlar alınan e-Sevk Projesi’nin bugün itibariyle bütün Türkiye’de hayata geçtiği bildirildi.

PROJENİN UYGULANMASIYLA KAĞIT SEVK TARİH OLDU

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ayda ortalama 83 bin olmak üzere yılda yaklaşık 1 milyon hasta sevkinin yapıldığı ifade edilerek, son 1 ay içinde 12 bin 57 kişinin sevkinin elektronik olarak yapıldığı vurgulandı. Hastane yazılımlarının tamamlanmasının ardından sevklerin yüzde 90’ının elektronik ortamdan yapılacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:“Uygulamayla, yol ve gündelik ödemeleri daha kısa sürede yapılacak. Sevk belgesindeki hata ve eksiklikler nedeniyle hastaların mağdur olmasının önüne geçilecek ve usulsüzlükler engellenecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.