Kağıthane’de 4 Dünya Rekoru Kırıldı

Kağıthane’de 4 Dünya Rekoru Kırıldı

Kâğıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4’üncü Türkiye Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatları’nda 135 çocuk 350 milisaniyede tek basamaklı 25 rakamı hesaplarken 3 çocuk da farklı kategoride 3 dünya rekorunu kırdılar.

Kâğıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4’üncü Türkiye Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatları’nda rekor kıran hafıza sihirbazı çocuklar yetenekleriyle seyircileri büyüledi.

Tüm Abaküs Mental Aritmetik Derneği (TAMADER) tarafından Kağıthane Sadabat Kültür Merkezi’nde düzenlenen rekor denemesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen 135 çocuk 350 milisaniyede tek basamaklı 25 rakamı hesapladı.

Rekor denemesi için heyecanla bekleyen çocuklara başarılar dileyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Eğitim almış zeki çocuklarımızı bir arada görmek ve çalışmalarının sonucunda kıracakları dünya rekoruna şahitlik etmek bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın en iyi şekilde hazırlanması hepimizin görevidir” dedi.  

MATEMATİK HAYAT BİLGİSİDİR…

Dünya Çocuk Rekorları Çocuk Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, ”Bana hep bu kadar işi nasıl yapıyorsun diye soruyorlar. Ben size sırlarımı anlatayım. Ben bir matematik hocasıyım. Matematiğiniz iyi olursa hayatta her şeyi başarırsınız. Matematik hayat bilgisidir. Matematiği kötü olan insan her zaman yanlışlar yapar. Şu an bir bölüm başkanlığı yapıyorum. İki daireyi yönetiyorum. İki fahri konsolosluk görevim var. Televizyon programlarım var. Eğer bu kadar işi yapabiliyorsam matematiğim iyi olduğu içindir” şeklinde konuştu.

25 sayıyı 350 milisaniyede doğru olarak hesaplayan 135 çocuk yeni bir dünya çocuk rekoru kırarken rekor denemesinin başarısı, Başkan Kılıç’ın yanı sıra Prof. Dr. Kural’ın da içlerinde bulunduğu Dünya Çocuk Rekorları Çocuk Heyeti tarafından onaylandı.  Rekor Tescil ve Hakem Heyeti’nde yer alan Menar Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şen, Seyhan İdeal Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Seçmen, Ekin Eğitim Merkezi Müdürü Akın Yaviç, Sanatçı Serap Yenici, Seyhan İdeal Eğitim Genel Koordinatörü Zeynep Özcan, Dünya Çocuk Rekorlarından Aydın Türkücü’nün de onaylamasının ardından rekor tescil edildi.

Rekor üzerine rekor kırılan programda Eymen Akbaş, 600 milisaniye aralıkla ekrandan geçen 1 basamaklı 20 sayıyı gözleri kapalı olarak, Efe Üçdemir 500 milisaniye aralıkla ekrandan geçen 3 Basamaklı 30 sayıyı, Çise Hendan ise 700 milisaniye aralıkla ekrandan geçen 4 Basamaklı 30 Sayıyı toplama rekoru kırdı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.