Kahverengi montundan yakalandı

Kahverengi montundan yakalandı

Kartal'da güven timlerinin yaptığı operasyon sonucu bankamatiklerden para çeken yaşlıları bankamatiğe yerleştirdiği düzenek ile dolandıran bir kişi yakalandı.

Farklı bankamatiklerde aynı yöntemle yaşlıları dolandıran bankamatik hırsızını kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri kahverengi montundan yola çıkarak yakaladı.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri Kartal'da rutin uygulamaları sırasında bir bankamatiğin yakınındaki Yılmaz Ş.'nin durumundan şüphelendi. Bu kişiyi takibe alan güven timleri çevredeki farklı bankamatik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında kahverengi mont giyen bir kişinin yaşlı vatandaşlar para çekmek için bankamatiklere gelmesinden hemen önce, bankamatiğin para çıkış bölümüne bir düzenek yerleştirerek paranın çıkışını engellediği ve bu sırada yaşlı kişiyi bankanın içine yönlendirdiği yaşlı kişinin bankaya gitmesinin ardından düzeneğe takılan parayı alarak kaçtığı görülüyor. Kamera kayıtlarındaki kahverengi montlu kişinin Yılmaz Ş. olduğunu tespit eden polis ekipleri bir bankamatik önünde bekleyen Yılmaz Ş.'yi gözaltına aldı.

Sorgulanmak üzere Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yılmaz Ş.'nin yapılan incelemesinde 3 ayrı hırsızlık olayından sabıkasının olduğu belirlendi. Yılmaz Ş.'nin Kartal ve Pendik'te bankamatiklerde para çıkış bölümüne kendi geliştirdiği basit düzeneği yerleştirerek para çıkışını engellediği, daha sonra yaşlıları banka içine gönderdikten sonra paraları alarak kaçtığı öğrenildi. Yılmaz Ş.'nin üzerinde yapılan aramada dolandırıcılıkta kullandığı düzenek ve bir miktar para ele geçirildi. Yılmaz Ş. emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.