Kamera önünde maske takıp güvercin çaldı

Kamera önünde maske takıp güvercin çaldı

Eyüp’te, bir iş yerinin çatı katında gerçekleşen güvercin hırsızlığı, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Fark edemediği kamera önünde maske takan şahıs, yaklaşık 8 bin lira değerindeki güvercinleri alarak kayıplara karıştı.

Olay, 7 Şubat'ta saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Terk edilmiş bir inşaata gizlice giren hırsız, karanlıktan yararlanarak güvercinlerin bulunduğu binanın çatı katına çıktı. Güvenlik kameralarının farkında olmayan şahıs, kameraya bakarak maskeyi taktı. Kimseye sesini duyurmamak için parmak uçlarında yürüyen şahıs, büyük bir ustalıkla kümesin kapı kilidini kırdı ve güvercinleri bir kutuya koymaya başladı. Yaklaşık 8 bin TL değerindeki güvercinlerle inşaatın kapısından geçemeyen hırsız, kutudaki bütün kuşları montunun altına koydu ve 3 metre yükseklikteki inşaat duvarından atladı. Hırsızın inşaatın duvarından atlamasıyla bahçedeki fotoselli ışık yandı. Montunun altındaki güvercinler de uçmaya başladı. Kaçan kuşları kovalayan hırsız, karanlıktan yararlanarak gözlerden kayboldu.

Muhtemel bir hırsızlığa karşı güvercinlerin bulunduğu alana güvenlik kamerası yerleştirdiğini belirten Hasan Kesgin, olayı şöyle anlattı: “Sabah geldiğimde hırsızlığın meydana geldiğini gördüm. Kamerayı incelediğimizde ise hırsızı gördük. Şahıs oldukça usta bir şekilde olayı gerçekleştirmiş. Arkadan kapı vardı. Kapıyı kırmış ve içeri girmiş. Usta bir şekilde ayaklarının ucuna basarak hareket etmiş. Manevi değerinin yanında kuşların maddi değeri de vardı. Kuşlar yaklaşık 7-8 bin lira değerindeydi. Güvercinlerden birinin küçük bir yavrusu vardı. Onu bile almışlar.”

Polis, güvenlik kameralarından eşkali tespit edilen hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.