Kantarcıoğlu’nun kardeşine 7.5 yıl hapis

Kantarcıoğlu’nun kardeşine 7.5 yıl hapis

Anayasa Mahkemesi’nin eski üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi Haluk Soylu uyuşturucu suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 3 yıldır cezaevinde olan Soylu tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi’nin geçtiğimiz günlerde emekli olan üyesi Fulya Kantarcıoğlu’nun kardeşi Haluk Soylu’nun ‘örgüt adına suç işlemek ve uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeyi temin etmek’ suçundan yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya örgütün lideri olduğu iddia edilen Doğan Alagöz ve Haluk Soylu’nun da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen Haluk Soylu, “Kimseye uyuşturucu madde imalatında kullanılacak malzeme satmadım. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum.” dedi. Sanık Doğan Alagöz ise pişman olduğunu söyledi.

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, tüm sanıkların örgüt suçundan beraatine karar verdi. Mahkeme sanıklar Doğan Alagöz ve Hüseyin Köksöken’in ‘uyuşturucu madde imal etmek’ suçundan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanıklardan Mesut Demir’i aynı suçtan 10 yıl hapse mahkûm eden mahkeme, sanık Sibel Soydal’ın uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanıklar Etem Karahan ve Ahmet Kalkan’ın ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandıran mahkeme, sanıklar Mehmet Cengiz, Burak Kurnaz, Serdar Yalanğoz, Mehmet Yılmaz Sayın’ın aynı suçtan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanıklar Aziz Ayğan, Mesut Yiğiter, Vakkas Şahin ve Tuncay Karahan’ı ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 4 yıl 2 ay hapse mahkum eden mahkeme, Fulya Kantarcıoğlu’nun kardeşi Haluk Soylu’yu da ‘uyuşturucu madde imal etmek’ suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.

Mahkeme Haluk Soylu’nun da aralarında olduğu 5 sanığı tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliye etti. 4 sanığın ise beraatine karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.