Kapalıçarşı karıştı

Kapalıçarşı karıştı

Kapalıçarşı esnafından bir grup, yönetimi suçlayarak yangının çıkış sebebinin şüpheli olduğunu dile getirdi. Yönetimin 5 milyon lira topladığını ve bu paranın akıbetinin belli olmadığını aktaran esnaf, konuyla ilgili yargıya başvurduklarını belirtti.

Geçtiğimiz Pazar günü tarihi Kapalıçarşı’daki barakada yangın çıkmış ve alevler çarşıya sıçramadan kontrol altına alınmıştı. Kapalıçarşı Esnafları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat yangına ilişkin yaptığı açıklamada, sokakların darlığından yakınmış, yangın çıkan yerdeki bütün cihazların yandığını söylemişti. 

Kapalıçarşı esnafından yönetime muhalif bir grup da önemli iddialarda bulundu. Kapalıçarşı için itfaiye aracı alındığını ancak yangının çıktığı gün aracın müdahalede bulunmadığını anlatan Ali Nezih Yargılı, “Daha önce dernekle ilgili şüphelerimiz vardı ve yargıya başvurduk. Şu an Bakırköy Adliyesi’nde dosyalarımız var. Yangın sonrası bütün evraklar yok oldu. Bilgisayar kayıtları yok oldu. Bu yüzden bizim şüphelerimiz var. Bunlara dava açtığımız için bizi üyelikten attılar. Bizi zor durumda bırakmak istediler.” diye konuştu. 

Kapalıçarşı için ilk müdahale aracı alındığını, tatil günleri bu aracın Kapalıçarşı içinde olması gerektiğini aktaran Yargılı, “Bu araç yangın sırasında Kapalıçarşı içinde yoktu. Bu konuda ihmalleri vardır.” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.