Kapalıçarşı'da yangın korkuttu

Kapalıçarşı'da yangın korkuttu

Kapalıçarşı’da özel güvenlikekiplerinin bulunduğu kulübede yangın çıktı. Yangın, tarihi yapıya sıçramadan söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Kapalıçarşı’nın Örücüler Kapısı'nın yanındaki özel güvenlik ekiplerinin bulunduğu kulübede yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüdü. Süratle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yangın, kapalı olan tarihi yapıya sıçramadan söndürüldü.

Görgü şahidi vatandaşlar, “Biz de dükkanlarımızdaydık, çıktık baktık çarşı yanıyor. O taraftan dumanlar çıkmaya başladı. 13-14 metre alevler genişledi” dedi.


FATİH BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
 

Kapalıçarşı’da çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Demir, “Yangın, Örücüler Kapısı'nın hemen yanında başladı. Alevli bir yangın, zamanında müdahale edildi ve kontrol atında alındı. Ciddi bir kayıp yok. Sadece oradaki arkadaşlardan birinin elbiselerinin yanması suretiyle hafif yaralanma söz konusu” dedi.

İtfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenini araştırdığını belirten Demir, “Orada güvenlik kulübesi var. Yangının buradan çıkmış olma ihtimali var. İtfaiye de zamanında yetişti ve müdahalesini yaptı. Bir sıkıntı görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Mustafa Demir, Fatih Belediyesi olarak Kapalıçarşı’nın bu tip sıkıntılardan etkilenmemesi için hazırladıkları projeleri Anıtlar Kurulu'na sunduklarını ifade ederek, “Bazı projelerimiz onaylandı, bazıları ise onay bekliyor. Bunlar da onaylandıktan sonra altyapısı ile, üst yapısı ile, havalandırması ile çok daha güzel bir Kapalıçarşı’ya kavuşacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.