Kar oto tamircilerine yaradı

Kar oto tamircilerine yaradı

İstanbul’u vuran kar yağışı nedeniyle meydana gelen küçük çaplı trafik kazaları özel servislere yaradı. Kasko poliçesini delmek istemeyen vatandaş daha ekonomik olan özel servislere yöneldi.

 İstanbul'u  felç eden yoğun kar yağışı, otomobil servislerinin bayram etmesine neden oldu. Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul genelinde 350’ye yakın kaza meydana gelirken, kazaların daha çok küçük çapta olması, kasko poliçelerinde hasarsızlık indirimlerini deldirmek istemeyen vatandaşın özel servislere yönelmesine neden oldu. Yetkili servislere göre daha ekonomik olan özel servislerde talebin fazla olması nedeniyle bir hafta sonrasına gün veriliyor. Bostancı Oto Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Acar Servis Sahibi Derviş Dinçer, kar yağışı nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldiğini ve özel servis hizmeti veren servislerde ciddi yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Yaşanan kazaların daha çok küçük çapta olduğunu dile getiren Dinçer, şunları söyledi: “Hasarlar küçük çapta olunca, vatandaş kaskosunu deldirmemek için bizim gibi özel servislere getiriyor. Bir günde 5 araç geldi. Bu bizim gibi kaportacılar için önemli bir sayı” dedi.


Yetkili servisler daha sakin

Maslak Oto Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Servis Otomotiv sahibi Yusuf Barut ise 1 hafta sonrasına gün verdiklerini belirterek “Kar yağsın diye dua eder hale geldik. Yağışın başladığı gün 5 araç geldi, dün de sabah saatlerinde 3 araç aldık. İşlerimiz gayet iyi, bir hafta sonrasına gün veri hale geldik” diye konuştu. Opel Odak Yetkili Servis Müdürü Hanifi Kocaoğlu ise olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen kazaların yetkili servislerde ciddi bir iş yoğunluğuna neden olmadığını söyledi. Kocaoğlu “Eskiden daha fazla araç gelirdi böyle günlerde, dün servisimize 11 araç giriş yaptı” diye konuştu. Zenginli Otomotiv Servis Müdürü Ahmet Çetin ise kaza yapan araçların hafta sonundan sonra servislere gidebileceğini belirterek, “Çok büyük çapta olmadığı sürece vatandaş araçlarını servislere getirmekte acele etmiyor. Önümüzdeki pazartesiden itibaren geri dönüşlerin olacağını tahmin ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.