Kartal Belediyesi Atalar Çocuk Gelişim Merkezi Açıldı

Kartal Belediyesi Atalar Çocuk Gelişim Merkezi Açıldı

Kartal Atalar Mahallesi’nde Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi Yapılan Törenle Hizmete açıldı. Kartal Belediye Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışına Kartal Belediye Başkanı Op Dr Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi meclis üyeler

Açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Op Dr Altınok Öz,  çocuklar, gençler, yaşlılar ve kadınlar için sosyal projeler ürettiklerini ve  seçim bildirgesinde  söz verdikleri çalışmaları yaptıklarını söyledi . Mahallelere kreş açma sözü verdiklerini söyleyen Başkan Op. Dr Altınok Öz  “Hedefimiz her mahallede kreştir. Bundaki amacımız şuydu çalışan anneleri rahat ettirmek. İlk Erzincan’dan Kartal’a tayinimiz çıktığı zaman çocuğumuzu yerleştirmek için kreş aramıştık onun sıkıntısını yaşayan biri olarak çalışan anneleri rahatlatmak için artı okul öncesi eğitimlerini düzgün bir şekilde sağlamak amacıyla her mahalleye bir kreş sözü vermiştik. Bazı mahallelere ortam nedeniyle birkaç tane düşünmeye başladık, ama şunu sevinerek söylemek istiyorum ki göreve geldiğimizde kartal belediyesinin kreşlerinde sadece 136 tane çocuk vardı. Bugün açacağımız kreşle birlikte 425 tane çocuğumuz kreşlerimizde eğitim alacaklar. Eksiğimiz olmuyor mu oluyor ama her yeni yapılan işin bir süreci oluyor. Bizde her mahallede kreş açarken eğitim kadrosuyla çalışanıyla hizmetiyle bir dönem bir süreç yaşıyoruz işte onların çoğunu aştık. Bugünde yeni bir kreş açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1 tane olan kreşimiz şu an 7 tane olmak üzere bu senede 4 veya 5 kreşimiz daha yapılacak ve verdiğimiz sözün en azından % 60 şını %70 ni tamamlamış olacağız ve Kartal halkını anneleri mutlu huzurlu görmek bizleri de mutlu huzurlu ediyor kreşimizin hayırlı olmasını diliyor açılışa katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.      

Atalar Mahallesi Üsküdar Caddesi’nde hizmete açılan kreş 4 katlı binanın giriş katında yer almakta ve 435 metre kare kullanım alanına sahip  3 ve 4 yaş aralığında 60 çocuğa hizmet verecek olan merkezin içerisinde 4 adet sınıf, oyun odası, sağlık odası,yemekhane, çocuk ve personel tuvaletleri, oyun bahçesi, yönetim odası, danışma ve güvenlik birimleri bulunmaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.