Kartal Cemevi’nde lokma ve aşure dağıtıldı

Kartal Cemevi’nde lokma ve aşure dağıtıldı

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi işbirliği ile düzenlenen Muharrem ayı etkinliği kapsamında, lokma ve aşure dağıtıldı.

Muharrem ayında gerçekleşen ‘Yas-ı matem’ orucunun sona ermesiyle Kartal Cemevi’nde düzenlenen etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ve dernekler katıldı.

SAÇLI: “İMAM HÜSEYİN MAZLUMLARIN SEMBOLÜDÜR”

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı yaptığı konuşmada: “İmam Hüseyin de mazlumların sembolüdür. Barışın sembolüdür. Türkiye’de İslam’ın hangi inancını yaşarsak yaşayalım; ırkımız, yöremiz ve adımız ne olursa olsun hepimizin soyadı Türkiye’dir.  Türkiye bizim için bir bütündür.” dedi. Cemevi dedesinin yaptığı duanın ardından gelen misafirlere lokma ve aşureler dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.