Kartal Zabıtası Okul Kantinlerini Denetledi

Kartal Zabıtası Okul Kantinlerini Denetledi

Kartal Zabıtası, 2013-2014 yeni eğitim öğretim yılında da kantinlerin sağlık ve hijyen koşullarına uygunluğuna yönelik denetimlerine devam edecek.

Denetimlerde ekipler, çalışanların kılık - kıyafeti, sağlık muayene kartları,  mekanın genel temizliği, satışa sunulan ürünlerin muhafazası ve son kullanım tarihine yönelik kontrolleri yaparak; tespit edilen eksiklikler ile ilgili olarak kantin işletmecilerine uyarılarda bulundu. Hijyen koşullarına uymayan kantinlere ise Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri uyarılarda bulundu.

“Çocukları ve Gençleri Korumak Görevimizdir”

Kartal'da öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdalara ulaşması için bütün okul kantinlerinin denetim altına alındığını açıklayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapılan denetimlerde, ürünlerin son kullanma tarihlerinden, kantinlerin genel hijyenine kadar her şeyin kontrol edildiğini belirtti. Okul kantinlerinde satılan gıda ürünlerinin, gelişim dönemindeki çocuk ve gençler için büyük önemi olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, “Çocukların ve gençlerin sağlığı her şeyden önemli. Okul kantinlerinin denetimini yıl boyunca yapıyoruz. Okul kantinlerinde çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmesi için gerekli şartları korumaya devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak bizim görevimizdir ”dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.