Kartal'da E-atıklar Geri Kazanılıyor

Kartal'da E-atıklar Geri Kazanılıyor

Kartal Belediyesi, elektrikli ve elektronik atıkları kaynağında toplayarak, geri kazanımlarını sağlayacak.

   Kartal Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, atıkların etkin ve verimli toplanabilmesi için, ilk aşamada ilçedeki okulların iş birliğiyle eş zamanlı bilgilendirme çalışmaları yapılarak, e-atık projesi tanıtılacak.
Bilgilendirme çalışmaları, eğitim kurumlarının yanı sıra muhtarlıklar, hastaneler, iş yerleri ve konutlarda da düzenlenecek.
Bu yıl kişi başına 0,3 kilogram e-atık toplanması amaçlanan projede, vatandaşlar ellerinde bulunan ömrünü tamamlamış, kullanılamayacak halde olan elektrikli ve elektronik atıklar için Alo Çevre Hattı'nı arayabilecek veya Mavi Masa'ya başvurabilecek. 

   Açıklamada, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün şu görüşlerine, yer verildi:
"Yerel yönetim olarak çevreci politikalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 2009 yılından bugüne dek ambalaj, yağ, pil atıklarını ilçe genelinde bir dizi kampanya öncülüğünde etkin kıldık. 8 milyon 640 bin 862 kilogram ambalaj atığı, 290 bin 321 litre yağ, 1 milyon 116 bin 823 kilogram lastik miktarı ve 10 bin 241 kilogram pil atığı topladık. Çeşitli çevre bilgilendirme seminerleri düzenleyerek, çevre bilincini yükselten, duyarlılığı ve farkındalığı geliştiren çalışmalara imza attık. E-atık kampanyasıyla teknoloji artığı ürünleri toplayarak, geri kazanımlarını sağlayacağız. Bu anlamda herkesi, tüm kurumları, e-atık projesine destek olmaya çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.