Kartal’da Festival Coşkusu Sürüyor

Kartal’da Festival Coşkusu Sürüyor

Kartal Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Kültür Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kartal Kültür Sanat Festivali bu yıl da tüm coşkusuyla sürüyor. Festivalde “Eski Dostlar” müzik grubu Kartal Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi. 80’li yılların unutulmaz şarkılarını seslendiren “Eski Dostlar” Kartallılar tarafından ayakta alkışlandı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal’da nostalji rüzgârı estiren Hurşit Yenigün, Nur Yoldaş, Kartal Kağan, Dicle Yenigün, Baha Boduroğlu’na plaket verdi. 

29. Uluslararası Kartal Kültür Sanat Festivali sekizinci gününde “Genç Kartallılar” adlı müzik grubu bağlama ve gitar eşliğinde seçme eserler seslendirdi.

Festival kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarının konuğu Doç. Dr. Orhan Çekiç oldu. Çekiç,  kitaplarını Kartallılar için imzaladı. İmza törenin ardından Çekiç,  okuyucularıyla söyleşi yaptı.
29. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen konserde ise Operalyrics Müzik Grubu sahne aldı. Grup sahnede çok sayıda özgün eseri Kartallılar için seslendirdi. 
 Operalyrics Müzik Grubu’nun konseri sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, gruba festivale  katkılarından dolayı teşekkür ederek Kartal plaketi takdim etti. 

Plaket törenin ardından bu kez sahneye Opera sanatçısı Hakan Aysev çıktı. Aysev sahnede, unutulmayan şarkıları İspanyolca, İtalyanca ve Türkçe olarak seslendirdi. Konserde, festival alanını dolduran Kartallılar Aysev ile birlikte dev bir koro oluşturdu. Konser sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi opera sanatçısı Hakan Aysev’e plaket verdi. 
Festival kapsamında Hamam Sokak’ta “Engelsiz Sanat” adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyonu tarafından organize edilen etkinlikte, Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ataçınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İçe Bakış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri şarkı söyleyip, şiirler okudu. Etkinlikte Kartallılar, Mehmet Ali Türk yaptığı parodilerle, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevgi Erdoğan’ın söylediği türkülerle hoş vakit geçirdi.
Kartal Kitap Fuarı’nın konuğu olan araştırmacı yazar Faik Bulut, kitaplarını Kartallılar için imzalarken, Kartal’da bulunmakta mutlu olduğunu dile getirdi. 

Festival alanında ise Karapatlıcan sahne aldı. Karapatlıcan’ın konserinin ardından Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Simay Bodur, Kartal Belediye Başkanı adına gruba, Kartal plaketi verdi. Plaket töreninden sonra Grup “Zifiri” sahne alarak, söz ve müzikleri kendilerine ait şarkıları seslendirdi. Gecede, Gazi Bilal Balta, Grup Zifiri’ye plaket takdim etti. 

Kartal’da nostalji rüzgârı esti
Festivalde Hurşit Yenigün, Nur Yoldaş, Kartal Kağan, Dicle Yenigün, Baha Boduroğlu’ndan oluşan “Eski Dostlar” grubu sahne aldı.   2001 yılında biraya gelen “Eski Dostlar” grubu, 80’li yılların unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Gecede Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, grubun seslendirdiği “Eski Dostlar” şarkısıyla dans etti. Kartal’da nostalji rüzgarı estiren “Eski Dostlar”ın verdiği konser sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, grup üyelerine plaket verdi. 
Festival kapsamında 3. Kartal Kitap Fuarı’nın Pazar günkü konukları eğitimci -yazar Mehmet Başar ve gazeteci yazar Eren Erdem’di. Kitaplarını imzalayan yazarlar Kartallılarla ülke gündemine ilişkin söyleşiler yaptı. İmza ve söyleşilerin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, her iki yazara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal plaketi verdi.
Festivalin ilerleyen saatlerinde Razgrad Devlet Tiyatrosu Balkan ve Türk ezgilerinden oluşan şarkıları seslendirdi. Gösterinin sonunda Başkan Öz, Razgrad Devlet Tiyatrosu yöneticilerine Kartal plaketi takdim etti.  Festivalin ilerleyen saatlerinde Altuğ Akınsel, sahnede birbirinden hareketli şarkıları seslendirdi. 

Aşıklar Kartallıları coşturdu
Bu yıl festival programında yer alan aşık Ahmet Poyrazoğlu, Dursun Doğan, Orhan Üstündağ ve  Erol Coşkunoğlu’nun karşılıklı söyledikleri deyiş  ve türkülerle dinleyiciler hoş vakit geçirdi. Aşıkların ardından bu kez sahneyi Kartal Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu aldı. Halk Oyunları Topluluğu Türkiye’nin dört bir yanından derlediği oyunlarla görsel bir şölen sundu. 

Kartal Festivali sürüyor
29. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali ünlü sanatçıların katıldığı konserlerle devam edecek.  Müzik dünyasının ünlü sanatçıları, Hüseyin Turan, Zeliha Sunal, Faruk K. Musa Kurt, Edip Akbayram Kartallılarla bir araya gelecek. Aynı zamanda Kartal Festivali kapsamında Kartal Meydanı’nda açılan 3. Kartal Kitap Fuarı, birçok gazeteci, yazar ve edebiyat eleştirmenine ev sahipliği yapıyor. 5 Temmuz tarihine kadar sürecek Kartal Kitap Fuarı’nda birçok yazar, edebiyatçı Kartallılarla söyleşi ve imza günlerinde buluşmaya devam edecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.