Kartal’da Tiyatro Festivali Sona Erdi

Kartal’da Tiyatro Festivali Sona Erdi

Kartal Belediyesi ve İstanbul Mizah Tiyatrosu’nun işbirliği ile düzenlenen 8. Liselerarası Tiyatro Festivali’nin ödülleri Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Kartal Belediyesi ve İstanbul Mizah Tiyatrosu’nun işbirliği ile düzenlenen 8. Liselerarası Tiyatro Festivali’nin ödülleri dün sahiplerini buldu. Festivalin onur konuğu Haldun Dormen oldu.

En iyi oyun ödülünü "Yedi Kocalı Hürmüz" aldı
İstanbul genelinde 24 lisenin tiyatro gurubunun katıldığı Tiyatro Festivali, Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 23 ayrı dalda ödüllerin dağıtıldığı törende, en iyi oyun ödülünü Yedi Kocalı Hürmüz oyunuyla Özel Erenköy Işık Lisesi kazandı.

Gerçekleştirilen törende hayatını kaybetmiş Türk tiyatrosu ve sinemasına emek veren oyuncuların, sanat yaşamlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi sunuldu. Sunuculuğunu İstanbul Şehir Tiyatrosu’ndan sanatçı Can Doğan’ın yaptığı ve 24 okulun katıldığı ödül töreninde çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. İstanbul Mizah Tiyatrosu Özel ödülü, Üsküdar Amerikan Lisesi’nden Felka rolüyle Şebnem Bilgören’e, Jüri Özel Ödülü ise Göztepe Kurşunoğlu Lisesi’nin oldu. 
Festival özel ödülünü ise Özel Erenköy Işık Lisesi’nden Berfin Tezcan ve Begüm Toker layık görüldü. 
Kartal Belediyesi Özel Ödülü’nü ise Otakçılar Lisesi aldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Otakçılar Lisesi öğrencilerine ödüllerini takdim etti.

Öğrenciler ödüllerini aldı
En iyi giysi tasarımı Nihal Kaplangı ödülünü, Özel Erenköy Işık Lisesi, Rıfkı Demirelli en iyi sahne tasarımı ödülünü Özel Erenköy Işık Lisesi, İlhan Şeşen en iyi oyun müziği ödülünü, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi almaya hak kazandı. Törenin ilerleyen saatlerinde Nebi Birgi dans gösterimi festivale renk kattı. Dans gösteriminin ardından, törende Şebnem Sönmez en iyi aktris ödülü, Hürmüz rolüyle Nagehan Güler, Işıl Soy en iyi aktrist ödülünü “Kamyon” oyununda sergilediği başarılı performansıyla Atalar Endüstri Meslek Lisesi’nden Ertürk Yenigün aldı. Demet Evgar en iyi aktrist ödülünü Otakçılar Lisesi’nden Klaris rolüyle Selin Yeşil İpek alırken; Engin Hepileri en iyi aktör ödülü, Üsküdar Amerikan Lisesi’nden Deniz Tanyolaç’ın oldu. Ayşegül Şamlıoğlu en iyi aktris ödülünü Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden Burcu Gündoğdu alırken; Reha Özcan en iyi aktör ödülünü, İstek Belde Lisesi’nden Ege Gürkan aldı. İclal Aydın en iyi aktrist ödülünü Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden Ceyda Macit alırken; en iyi aktör ödülünü İstek Belde Lisesi’nden Ataberk Akşit, Funda Köseoğlu Doğan en iyi aktris ödülünü Özel Erenköy Işık Lisesi’nden Safinaz rolüyle Beste Bektaş alırken, Köksal Engür en iyi aktör ödülüne Otakçılar Lisesi’nden Berat Berkant Engin layık görüldü. 
Ödül töreninde konuşan tiyatro sanatçısı Köksal Engür, Kartallı çocuklara ödül vermenin gururunu yaşadığını, ayrıca Kartal Belediyesi tarafından ödüllendirilmenin kendisini onurlandırdığını söyledi. 

“Her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız”
Gecenin en iyi oyunu ise “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunuyla Özel Erenköy Işık Lisesi’nin oldu. Genç tiyatrocular, ödüllerini kendi adıyla ödüllendirilen Haldun Dormen’in elinden aldı. Ödülünü veren tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, Kartal’da bu tür tiyatro festivallerin gençlerin önün açtığını ifade ederek “Kartal’ın müdavimi oldum. Her yıl buraydım. Kartal’da olmaktan mutluyum. Geleceğin tiyatro sanatçılarına ödül vermek ve bu gençlerin yolunu açmak beni umutlu kılıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız” tiyatro çok özeldir, sanat çok özeldir’” dedi. Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’in konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Dormen’e plaket takdim etti. Ödül törenin sonunda ödül alan tüm sanatçılar, genç oyuncular sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.