Kartal’da Yeni Kreşler Açılıyor

Kartal’da Yeni Kreşler Açılıyor

Kartal Belediyesi mahallelerde yeni kreşler açıyor. Farklı üç ayrı yerde yeni kreşlerin açılması ile ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz  “Bu yıl  350’nin üzerinde öğrenci mevcudu bulunan üç kreşe ek olarak  üç yeni kreşin hizmete gireceğini, 1 yeni kreşin de çalışmalarına başlandığını" belirtti. Hizmete girecek üç kreş Atalar, Gümüşpınar ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde yer alıyor. Çalışmalarına başlanan kreş ise Kordonboyu Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlara hizmet verecek. Kartal Belediyesi, yeni kreşler açmaya devam ederken bir yandan da mevcut kreşlerini yenilemeye devam ediyor. Öte yandan hizmete girecek olan kreşler de hizmet vermekte olan kreşler gibi 24 saat güvenlik uygulaması ile korunacak.

Öte yandan  Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Ali Yılmaz da  Atalar Mahallesi’nde hizmet veren Çoçuk Gelişim Merkezi bünyesinde oluşturulan mini hayvanat bahçesiyle, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve kendilerine olan özgüvenlerini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.. Bu çerçevede çocuklar, güvenlikleri gözetilerek hayvanat  bahçesinde bulunan güvercin, tavuk, tavşan, köpek ve kaplumbağa gibi hayvanlarla iletişim kurabiliyor. Yine aynı merkezde yapılan yeniliklerden biri de özellikle yağışlı havalarda miniklerin kreşe giriş çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla giriş yolu üzerine eklenen tente. Ayrıca kreşte bulunan kes-yapıştır atölyesi ile çoçukların el becerileri geliştiriliyor ve etrafa asılan panolarda minik ellerden çıkan eserler sergileniyor. Kreşin bahçesinde bulunan ve bugüne kadar personel araçlarına tahsis edilen bölüm de yenilenerek çocukların yararlanacağı bir kahvaltı ve oyun bahçesi haline getirildi. .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.