Kartallılar Tapularına Kavuşuyor

Kartallılar Tapularına Kavuşuyor

Kartal Belediyesi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Kartal Belediyesi’ne devri yapılan doksan yedi tanesi Kartal Hürriyet Mahallesi’nde; bir tanesi de Kartal Gümüşpınar Mahallesi’nde bulunan toplam doksan sekizi taşınmazın, hak sahiplerine satışı Ek

Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri ve satışı yapılacak olan taşınmazların hak sahipleri katıldı.

Kartallı vatandaşların üzerinde yapılarının bulunduğu taşınmazlar, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait iken, geçtiğimiz ay Kartal Belediyesi’ne devroldu. Taşınmazların satışında önemli olan metrekare satış bedelinin belirlenmesinde, Kartal Belediyesi hak sahiplerinin yanında yer alarak; süreci kolaylaştırmıştır. İşlemler tamamlandıktan sonra vatandaşlar, 20 yılı aşkın süredir bekledikleri tapularına kavuşmayı beklemektedir. Toplantıda Kartal Belediyesi Emlak İstimlâk Müdürlüğü personeli, hak sahibi vatandaşlara tapularını alacakları süreye kadar olan işlemleri tek tek anlatarak sorularına cevap verdi. 20 yıla aşkın süredir bekledikleri tapularına kavuşacak olan vatandaşların mutluluğu görülmeye değerdi.

Toplam doksan sekiz taşınmaz sahibi, belirlenen fiyatların önce %10’unu ödeyecek; geri kalan kısmını altmış aya kadar taksitlendirebilecektir.

 

“Halkın onayı olmadan hiçbir şey yapmayacağız”

 

Kartal’da uzun yıllardan beri çözülemeyen tapu sorunlarını göreve geldiğinden bu yana etkili ve yoğun çalışmalar ile çözen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, sözlerine tüm hak sahipleri için hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başladı. Başkan Öz, “Ramazan ayının, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini dilerim. Toplantı sonrasında Kartal Müftüsü’yle görüşerek; ibadethanelerin alt katlarında bulunan alanların ticarethaneden çıkması gerektiğini ileteceğim. Artık İstanbul gibi bir yerde ibadethanelerin altının market olması, hem cami cemaatinin hem de marketin kalabalığı nedeniyle trafiği olumsuz yönde etkiliyor, birçok sorunu beraberinde getiriyor. Marketler kendilerine her yerde mekân bulabilir. Camilerimizin altları da çocuklarımızın, gençlerimizin kullanabileceği kütüphaneler, alanlar olarak cemaatin araçlarını park etmesi için yapılacak otoparkla daha faydalı olacaktır” dedi.

Başkan Öz, konuşmasına seçime giden süreçteki tutum ve politika değerlendirmeleriyle devam etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Arkadaşlar biliyorsunuz ki, biz seçime girerken şunu dile getirdik; insanoğlunun üç tane içgüdüsü vardır. Bunlar yemek, üremek ve barınmak. Barınma duygusunun gelişmesi için de mülk sahibi, oturduğu yerin kendisine ait olması gerekir. Biz ne yaptık, Yakacık’ta tapuları dağıttık. Şimdi oradaki vatandaşlar kendi yerlerini inşa ediyorlar veya birleşip bir şeyler yapıyorlar. Biz burada çalışmalarımızı yaptık inşallah sizlere de tapularınızı vereceğiz ve ondan sonra kendi yol haritanızı kendiniz çizeceksiniz” dedi.

Başkan Öz, halkın katılımcılığıyla yürüttüğü yerel yönetim anlayışının altını çizerken, “halkın onayı olmadan hiçbir şey yapmayacağız dedik ve öyle de yapıyoruz, oto pazarının kapatılması veya açık kalmasını halkımıza sorduk ve büyük bir çoğunluk kapatın dedi. Biz de halkımızı dinleyip kapattık. Şimdi bizleri mahkemeye veriyorlar, arkadaşlarımız yargılanacak ama yaptığımız iş, yasal ve arkamızda halk var. Gider hesabımızı veririz, sizlere sorduk, soruyoruz beraber olduk ve buradaki yerlerle ilgili bir hamle daha yapmış olduk” dedi.

“Soğanlık Mahallesi’nin mülkiyet sorunları için çalışıyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuşmasına Kartal’da Soğanlık Mahallesi’nde bulunan mülkiyet sorunlarına ilişkin değerlendirmelerle sürdürdü. Başkan Öz, “umarım Soğanlıktaki sorunları da çözeriz ve önümüzdeki dönemde Kartal’da mülkiyet sorunu kalmaz; kentleşme ile ilgili önemli hamleler yapılmış olur” dedi.

“Karyapsan deprem tahlili yapmaya yetkilendirildi”

Başkan Öz, deprem dönüşümün önemini vurgulayarak “Ankara’ya gittiğimde Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile önemli görüşmeler yaptım. Önemli mesafeler kaydettik, buradan sevinerek söyleyeyim ki, Fatih Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Boğaziçi A.Ş ile birlikte Bakanlık’tan deprem araştırması yapabilecek dördüncü kurum olarak Karyapsan’ın yetkilendirilen görevlendirme yazısını aldım. Kartal’daki binaların tahlilini Karyapsan’a yaptıracağız. Kartal’ın biran önce dönüşmesi gerekmektedir. Kartal’da bu dönüşümü halkla beraber yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kartal Belediyesi deprem dönüşümü konusunda hazırlık olarak birinci sıradadır. Dönüşüm konusunda her türlü hazırlıklı olduğumuzu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da biliyor. Bakanlıkla birlikte nitelikli ve sağlıklı çalışmalarımız var. Kimileri bu çalışmalar için işbirlikçi diyebilir. Halkın menfaatinin ve halkın can güvenliğinin olduğu her şeyde herkesle işbirliği yapacağım. Ben sizlerin onayı ile buraya geldim. Bu yükümlüğü taşıyan kişiyim. Eğer değişecekse, dönüşecekse sorumlu olduğum Kartal halkının menfaatine ise başka partiden diye oraya yüzümü çeviremem. Kartal’da sağlıklı, can güvenlikli ve mutlu yaşamak için her türlü çalışmayı yapacağız ve yollarını arayacağız” dedi.

Başkan Öz yaptığı konuşmanın ardından toplantıya gelen hak sahipleri, Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda Emlak İstimlâk Müdürlüğü personeli ile gerekli işlemlere başladı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.