Kasımpaşa'da gergin anlar SON DAKİKA

Kasımpaşa'da gergin anlar SON DAKİKA

Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından dün gece yaşanan olaylarda iki grup arasında çatışma çıkmış ve Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetmişti. Burakcan'ın oturduğu semtte ise büyük bir gerginlik hakim.

     Başına isabet eden gaz bombası fişeği yüzünden hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra dün akşam saatlerinde Kasımpaşa Kulaksız’da iki grup arasında çıkan çatışmada Burakcan Karamanoğlu (22) başına isabet eden kurşunla hayatını kaybederken sabahtan itibaren semtte büyük bir gerginlik hakim.

     Burakcan’ın ölüm haberini duyan çok sayıda kişi akın akın Dörtyol’a geldi. Ellerinde dövizlerle “Burakcan ölümsüzdür, kalbimizde yaşıyor”, “Dörtyol uyuma şehidine sahip çık” sloganları atarak, Okmeydanı’na, Berkin’in oturduğu mahalleye gitmek istediler.

     Bölgede önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri göstericilerin yolunu kesti ve Okmeydanı’na çıkışlarına izin vermedi.

    Adli Tıp’ta otopsi yapılan Burakcan Karamanoğlu’nun cenazesini bekleyen grup giderek kalabalıklaşırken sosyal medyadan çağrılarda devam etti. Burakcan’ın evine getirilecek cenazesinin daha sonra Kasımpaşa Piyalepaşa Camii’ne götürüleceği, burada ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazı sonrası memleketi Giresun’un Alucra İlçesi’ne götürüleceği bildirildi.

BABASI OLAY ANINI ANLATTI

    Oğlunun cenazesi için Adli Tıp Kurumuna giden baba Halil Karamanoğlu oğlunun nasıl öldüğünü anlattı. Akşam yemek yedikten sonra Burakcan'ın dışarı çıktığını söyleyen acılı baba şunları söyledi;

   "Annesi de 'oğlum dışarıda olaylar var, dışarı çıkma' demiş. Evimiz ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz mevkide, muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00'de ışıkları söndürdüler. Toplu halde geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Kör kurşun gelip isabet ediyor."

NE OLMUŞTU?

    Kasımpaşa, Kulaksız, Dörtyol, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde önceki gece saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda karşıt görüşlü iki grup arasında yaşanan gerginlik kısa sürede çatışmaya dönüşmüştü. Tekbir getiren gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı'nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen diğer gruptakiler ile kavgaya tutuştu. Bu sırada silah sesleri duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burakcan Karamanoğlu kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.