“Katil” Hikayesi Hazal’a Laptop Getirdi

“Katil” Hikayesi Hazal’a Laptop Getirdi

“Ulusal Şiir Ve Kısa Hikaye Yarışması’nda; Özel İstinye Ufuk Fen Lisesi 11-A sınıfından; Hazal Hasret Yurdakul ortaöğretim hikaye yazma kategorisinde Türkiye Birincisi oldu.


ÖDÜL ÜNLÜ HİKAYECİ KARATAŞ’TAN

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Belediyesi ve BİLSAM işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy’un anısına düzenlenen yarışmada soyut bir çizgide yazılan ve dilin etkili bir şekilde kullanıldığı “Katil” adlı hikaye jüri tarafından büyük beğeni topladı. Özel İstinye Ufuk Lisesi olarak hikaye dalındaki ödülünü, ünlü hikayeci Turan Karataş’tan, öğrencinin babası aldı. Türkiye birincisi olan öğrenci Hazal Hasret laptop kazandı.

İKİBİN ESER YARIŞTI
Şiir ve hikaye alanında Türkiye’ce tanınmış isimlerin jüri olduğu yarışmaya ülke genelinden yoğun bir katılım oldu. Yaklaşık 2000 eser il milli eğitim müdürlükleri tarafından elenerek Malatya’ya gönderildi. İstanbul elemelerinde hikaye dalında; Hazal Hasret Yurdakul, İstanbul Birincisi olurken, yine bir diğer öğrenci Furkan Akgün de İstanbul üçüncüsü oldu. Hazal Hasret ise sonraki elemelerde Türkiye elemelerine kalarak birinciliğe çıktı. Burada finale kalan toplam 780 eser arasından dört ayrı kategoride dereceler verildi. Ortaöğretim öykü, şiir ile yetişkin öykü ve şiir dallarında yapılan yarışma sonucu dereceye girenlere, yapılan ödül töreni ile ödülleri dağıtıldı. Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda  yapılan ödül töreni, renkli  ve duygulu anlara sahne oldu. 

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN KATILIM 
Ödül törenine; siyaset ve sanat camiasından katılım oldukça  ağırlıktaydı. Malatya milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Murat Nalçacı, Cumali Önaldı, Umut Bozkurtoğlu, İlhan Erdem, Hüseyin Karatay, Necip Tosun, A.Sait Akçay, Turan Karataş, Müsiad Malatya Şube Müdürü Namık Şahin ve daha birçok misafir katılarak, kültür ve sanata verdikleri desteği ortaya koydular. 


Haber: İlayda Şahin
 
Şehri İstanbul


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.