Kayısı Bahçesi sezonu açtı

Kayısı Bahçesi sezonu açtı

Bağcılar Belediyesi, Kiraz Bahçesi`nin ardından Kayısı Bahçesi`nin de sezon açılışını yaptı.

Bağcılarlıların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir dönem meyve bahçelerinin olduğu, Bağcılar’ı ismine uygun hale getirmek için Nostalji Bahçeleri Projesini hazırladıklarını söyledi. “Kiraz Bahçemizin ardından bugün de Kayısı Bahçemizin sezon açılışını gerçekleştiriyoruz” diyen Çağırıcı, Bağcılar’da bir dönem üzüm ticaretinin yapıldığını söyledi. Nostalji Bahçeleri’nin aynı zamanda bir sosyal dönüşüm projesi olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Hemşehrilerimiz burada piknik yapıyor, spor yapıyor aynı zamanda burada meyveleri de koruyor” dedi.


Nostalji Bahçeleri Projesi’nin Üzüm Bağı ile başladığını hatırlatan Çağırıcı, “Kiraz, Kayısı ve Kestane bahçeleri ile bu projemizi devam ettirdik. Fındık Bahçemizi yapıyoruz. Sırada Ceviz ve Elma bahçelerimiz var” diye konuştu.

Programa katılan Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, “Kayısın tadına baktım, Malatya’daki şekerpare ne ise bunun da tadı aynı” dedi.

Çocuklar kayısıları dalından yedi
Program kapsamında büyükler dalından kayısı yiyerek bir nostaljiyi yaşarken, pek çok çocuk da hayatlarında ilk defa dalından kayısı yeme mutluluğunu yaşadı.

Güneşli Mahallesi`nde oluşturulan kayısı bahçesi, 3 bin 200 metre kare alan üzerine kurulu. 78 ağacın bulunduğu Kayısı Bahçesi’nde Malatya’nın tarihi Beşkonaklar mimari özelliklerinde bir de Malatya Konağı bulunuyor. Bağcılarlıların, hem piknik hem de spor yapabildiği Kayısı Bahçesi’nde fitnes aletleri, yürüyüş parkuru ve çocuk oyun grupları yer alıyor. 
 
                                           

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.