Kayman timsahları Akvaryum'da

Kayman timsahları Akvaryum'da

Dünyanın en tehlikeli canlılarından olan timsahlar sadece bir adım ötemizde, İstanbul Akvaryum'da ziyaretçilerini bekliyor.

 Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum'da yağmur ormanlarını gezenleri hoş bir sürpriz bekliyor. Bu bölümün en ilgi çekici sakinleri, hiç kuşkusuz cüce Kayman timsahları. Cüce olmaları yanıltmasın, bu özellikleri ürkütücü olmalarına engel değil. Eğer yolunuz beslenme saatlerinde Akvaryum'a düşerse vahşi gözlerini ve tehlikeli iştahlarını yakından görebilirsiniz. 

Biri küçük, ikisi orta ve biri büyük olan timsahlar kendileri için özel hazırlanan bölümde su ve kara şartlarında yaşıyorlar. Yaklaşık 10 saat hareketsiz durabiliyorlar. Öyle ki bazı ziyaretçiler bu cüceleri maket zannedebiliyor. İstanbul Akvaryum 'da ziyaretçilerin rehberlere en çok sordukları soru bu timsahların maket olup olmadığı. Bu hareketsizlikleri sayesinde az besinle daha uzun zaman ayakta kalabiliyorlar. 

Uzman akvaristler tarafından Salı ve Perşembe günleri saat 16.00'da tavuk göğsü ve taze balıklarla beslenen timsahların en büyük hayranı hiç kuşkusuz çocuklar. Teksas'ta özel bir üretim çiftliğinden getirilen timsahların akvaryumdaki yaşam alanlarında; saklanabildikleri, yüzebildikleri ve gezebildikleri özel alanları var. Yaşadıkları yağmur ormanında, ısı, nem, yağmurlama gibi özelliklerle yaşamak için ihtiyaç duydukları şartlar birebir sağlanıyor. Yağmur ormanı alanı içindeki bitki örtüsü özel olarak Güney Amerika bölgesinden getirtildi. 

Kayman timsahları, 70 santimetre ile 1 metre 20 santimetre boyunda oluyorlar. Kendi cinslerine göre çok daha hızlı hareket edebiliyorlar. Ama onlarında korktukları bir düşmanları var. Anakonda yılanından çok korkuyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.