Kaza mağduru minik Ebru görmeye başladı

Kaza mağduru minik Ebru görmeye başladı

Karaköy'de, İSPARK görevlisinin otomobil park ederken çarptığı dört yaşındaki Ebru'nun görme yetisi yaşayan gözleri yeniden ışığa kavuştu. Baba Erdal Güren, "Kısmen görebiliyor şu an. Geniş bir görüş alanı olur ya hani; bu görüş alanı bizim kızımızda far

35 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edilen Ebru Güren, kılcal damarlarındaki kanama yüzünden gözlerindeki görme yetisini yitirdi. 

Doktorlarının tedavi sürecinde zamanla yeniden görmeye başlayacak açıklamalarının ardından iyi haber geldi. 

Kızının sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden baba Erdal Güren, şöyle konuştu: "Kısmen görebiliyor şu an. Geniş bir görüş alanı olur ya hani; bu görüş alanı bizim kızımızda farklı noktalarda çerçeve şeklinde görebiliyor. Yani kısıtlı görebiliyor. Renkleri görmesinde zaman zaman gelgitler oluyor. Her zaman göremiyor renkleri. Odaklanma problemi var. Yürümesi aksıyor. Düzgün bir yürümesi yok şu an. Sağlık durumu iyi. Kendine geldi çok şükür. Ayağında tam bir düzelme yok, sekiyor. Hastanede yapılan tetkiklerde gözlerinde bir problem yok. Görmemesinin tek sebebi beynindeki hasardan ve beynindeki ödemden kaynaklanıyor" 

Soğukkanlı olmasına rağmen olay anını unutamadığını belirten Güren, şunları söyledi: "O günü aklımızdan çıkarmak mümkün değil. Gözlerimin önündeki olay anını ben an be an yaşıyorum. Bazen uyuma güçlüğü çekiyorum. İster istemez bazen aklıma geliyor ve özellikle yatmadan önce bazı problemler oluyor" 

KEŞKE GEÇMİŞ OLSUN DESEYDİ 

Kazaya neden olan İSPARK görevlisinin geçmiş olsun demeye gelmediğine içerlenen Erdal Güren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Keşke hastane sürecinde gelip geçmiş olsun deseydi. En azından bunu yapmalıydı, İnsanlık halidir, kazalar olabilir, fakat kendisinden hiçbir şekilde geri dönüş olmadı. Bu bizi çok üzdü" Kamu davasının açıldığına dikkat çeken Güren, "Şu an ayrı bir dava açmayı düşünemiyorum. Çünkü, şu an için benim tek düşüncem kızımın sağlık durumudur" diye konuştu. 

KIZIM NEŞELİ VE EĞLENCELİ BİRİYDİ 

Kaza olmadan önce kızının hiçbir probleminin bulunmadığına dikkat çeken Güren, kızının gayet düzgün, neşeli ve eğlenceli biri olduğunu söyledi. 

Başucundan ayrılmadıkları Ebru'yu öpüp koklayan anne ve babası, kızlarının tam anlamıyla sağlığına kavuşacağı günü beklediğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.