'Kazım Koyuncu Kültür Merkezi kapanmasın'

'Kazım Koyuncu Kültür Merkezi kapanmasın'

Kadıköy'de bulunan Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'nin 'lokal' olduğu gerekçesiyle kapatılmak istendiğini belirten kültür merkezi çalışanları eylem yaptı.

Pankart ve dövizler açarak Kazım Koyuncu Kültür Merkezi önünde toplanan eylemciler, alkışlarla kapatma kararını protesto etti. Protestocular, sık sık karar aleyhine slogan attı. 

Eylemciler adına açıklama yapan Kenan Yeşilova, "Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'ni kapatmayacağımıza izin vermeyeceğimizi ve herkes için sanat anlayışıyla 6 yıldır ısrarla ve tüm zorluklara rağmen sürdürdüğümüz çalışmalarımızın engellenemeyeceğini söylemek için toplandık. Bugüne geldiğimiz süreç; 31 Temmuz 2012 tarihinde derneğimize gelen Dernekler Masası memurlarının derneğimizin lokal görünümünde olduğu gerekçesiyle tutanak tutulmasıyla başlamıştır. Görüntüye dayanarak önce para cezası kesilmiştir. İlgili makamlara müracaat ederek yasal süreci başlattık. Ancak 25 Eylül 2012 tarihinde hiçbir tebliğ yapılmaksızın lokal olduğunu iddia ettikleri derneğimizi kapatmak için polis memurları derneğimize gelmiştir. Bu tarihten sonra da polisleri kültür merkezimizi mühürlemeye gelmiştir. Derneği kapattırmamak için mücadelemiz sürecek." şeklinde konuştu. 

Açıklamanın ardından eylemciler, kültür merkezinin önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.