Kedi Bakımı İçin Aradığınız Bilgiler

Kedi Bakımı İçin Aradığınız Bilgiler

Annesinin bakımından iki aylık süreden sonra ayrılan yavru kediler, severek evinizde bakımını üstlenebileceğiniz evcil hayvan türündendir.

Annesinin bakımından iki aylık süreden sonra ayrılan yavru kediler, severek evinizde bakımını üstlenebileceğiniz evcil hayvan türündendir. Kedi bakımı söz konusu olduğunda bilmeniz gerekenler bulunmaktadır. Küçük kediniz ilk evinize getirdiğiniz andan itibaren çekingenliğini koruyacaktır. Bu nedenle kedinizin bulunduğu alana alışması için kedinizin hoşuna gidecek davranışlar sergilemelisiniz. Kedinize oyuncak alarak dikkatini çekebilir ya da yumak yapabilirsiniz. Tercih ettiğiniz oyuncak kedinizin taşıyabileceği türden olmalıdır. Kedinizi yaşayacağı alana alıştırdıktan sonra, saklandığı bölgelerden çıkmasını sağlamış olacaksınız. Uyuması için ona güzel ve yumuşak bir ortam hazırlamalısınız.

Kediler Evde Nasıl Yatırılır ?

Kediler içine gömülerek uyuyabilecekleri bir yataklarının olmasından hoşlanırlar. Bu yüzden üzerine yattığında içerisine gömülebileceği büyüklük ve yumuşaklıkta bir yatak seçmelisiniz. Kedi bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise tüylerinin düzenli olarak taranması olacaktır. Veterinerinizden kedinizin yaşına uygun fırçayı alarak, dökülen tüylerini toplamalı, yerine yenilerinin çıkmasını sağlamalısınız. Böylece kediniz her an parlak bir görünüme sahip olacaktır.

Kedi Eve Nasıl Alıştırılır ?

Kedinizi yaşayacağı ortama alıştırmak kadar, kedi beslenmesine de önem vermeniz gerekiyor. Kedinizi sürekli süt ile beslememelisiniz. Süt ile beslenen kediler, ishal olma olasılığı taşımaktadır. Kediniz için küçük yaşlarda ıslak mamalar tercih edebilir, gelişimini kısa sürede tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu besinler protein bakımından yüksek olmalıdır. Kediniz büyümeye başladıkça yaşına uygun kuru mamalara geçebilirsiniz. Yavru kedi maması tercih ederek, besinleri daha kolay öğütmesini kolaylaştırabilirsiniz. Kediniz belirli bir büyüklüğe ulaştığında ise yetişkin kuru mamaları tercih edebilirsiniz.

Kediler İçin En İyi Bilgiler Petsbook'ta

Kedinizin yaşam alanı içerisinde tuvalet yapmaları da yer almaktadır. Kedi eğitimi ile kedinizin tuvaletini kabına yapmasını sağlayabilmektesiniz. Kediler içgüdüsel olarak kum buldukları alanlara tuvaletlerini yapmaktadırlar. Ancak yavru kediler ilk olarak annelerinin yardımıyla tuvaletlerini yapmaktadırlar. Tuvaletlerini yapmakta zorlanan kediniz için ıslak havlu ile poposunu ıslatmanız kolay tuvalet yapmasını sağlayacaktır. Daha sonrasında ise yaşadığı alana tuvalet kabının içerisine kedi kumu dökerek kendi kendine tuvalet yaptığını göreceksiniz. Kediler tuvalet konusunda temiz hayvanlardır. Tuvaletlerini yaptıkları kum derin olmalı ve rahatlıkla üzerini kapatabilmelidir. Tuvalet eğitimini kazandırdığınız kedinize tırmalama eğitimi de vererek, evinizde bulunan eşyalar yerine tırmalama tahtasını kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Evde Bakmak İçin Kedi Sahiplenin

Evinizde kedi bakmak istiyorsanız eğer, sağlıkları, eğitimleri, bakımları, isimleri ve daha bir çok farklı bilgiyi artık www.petsbook.com üzerinden alabilirsiniz. Özellikle ücretsiz olarak en iyi kedi cinslerini de bulabilir ve bunlar arasında seçeceğiniz kediyi de sahiplenebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.