Kemal Türkler'in kızı 'hakaret' suçundan hakim karşısına çıktı

Kemal Türkler'in kızı 'hakaret' suçundan hakim karşısına çıktı

Eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan hakkında, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan’a ‘hakaret ve iftira’ suçlamasıyla açılan davanın görülmesine başlandı. Soydan savunmasında, kullandığı ifadelerin Celal Adan’ın babasının ölümüyle

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Nilgün Soydan ile avukatları katıldı. Şikayetçi MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ise duruşmaya gelmedi. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ile bazı gazeteciler duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Soydan, yargılamaya konu olan ifadelirin babasının ölüm yıldönümünde mezarı başında yaptığı doğaçlama konuşma olduğunu belirtti.

Soydan, “Celal Adan’ın itirafının olduğu ifade vardır. Babamın mezarı başındaki anma toplantısında da başka yerlerde de basın mensupları sorduğu zaman söylüyorum. Çünkü babamın davası sadece benim davam değil kamunun da davası olmuştur. Celal Adan’ı tanımam. Babamın ölümü nedeniyle yapılan yargılamada Celal Adan’ın verdiği ifadesindeki olayları tekrarlamamdan ibarettir.” dedi. ‘Eli kanlı katil’ sözünü kullanmadığını savunan Soydan, hakaret suçlamasını kabul etmedi. Duruşma ertelendi.

Adliye çıkışında soruları cevaplayan Soydan, Celal Adan’ın babasının öldürülmesiyle ilgili davada azmettirici ve planlayıcı olarak yargılananlardan biri olduğunu söyledi. Soydan, “Bunu unutmamız mümkün değildir. Kendisi de unutmamalıdır. Babam benim gözlerimin önünde öldürüldü. Tetikçileri teşhis ettim. Celal Adan’ı tanımıyordum, kendi ifadeleri ile itirafda bulundu. Elimizde imzası bulunan ifadesi var. Ben buna dayanarak Celal Adan’ın Kemal Türkler cinayeti davasında azmettirici ve planlayıcı olarak yargılandığını bugüne kadar söyledim, söylemeye devam ediyorum. Celal Adan kendini kendisi ihbar etmiştir. Bu itirafın girdiği dava dosyasına dayanarak Celal Adan, Alparslan Türkeş ve Yılma Durak ile birlikte Kemal Türkler cinayeti davasında yargılanmıştır diyeceğim bundan sonra da.” dedi.

3. yargı paketinin ‘katilleri’ salıveren özel madde ile geçtiğini savunan Soydan, “Bu madde geçerken Celal Adan’ın çaba sarfettiğini söylemiştim. Celal Adan katillerin salıverilmesi için bu maddeye oy vermiştir. Madde geçtikten sonra hükümet üyelerini tebrik etmiştir. Sonrasında CHP sıralarına gidip ‘oy vermeyin’ diyen İzmir Milletvekili Musa Çam’a ‘ne uğraşıyorsunuz biz zaten AK Parti ile uğraştık’ demiştir. Bununla ilgili Musa Çam’ı tanık gösterdim.” ifadelerini kullandı.

İddianamede, 22 Temmuz 2012 tarihinde Kemal Türkler’in mezarı başındaki anmada Soydan’ın Celal Adan hakkında, cinayetin azmettiricisi olduğu ve silah temin ettiği iddialarını dile getirdiği anlatılmıştı. Soydan’ın konuşmasında Adan’a yönelik, “Kendi katillerinin kurtarılması için büyük çaba sarf etmiştir ve emeline ulaşmıştır” ifadelerini kullandığı kaydedilen iddianamede, bu nedenle ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istenmişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.