Kemerburgazlılar'dan imar planına tepki

Kemerburgazlılar'dan imar planına tepki

Eyüp Belediyesi'nin Kemerburgaz'daki yeni imar planı Mithatpaşa Mahallesi sakinlerini ayağa kaldırdı. Tapulu arsalarından plan kapsamında kesintiler yapıldığını iddia eden yaklaşık 150 kişi Eyüp Belediyesi önüne gelerek eylem yaptı.

 Mahalle sakinlerinin arazilerinden 4 bin metrekaralik kesintiler yapılan vatandaşlar bu kararın üzerine Eyüp Belediyesi binası önünde gösteri yaptı. Karara tepki gösteren vatandaşlar önce şikâyet dilekçelerini belediyeye sundu. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile görüşmek isteyen vatandaşlardan bazıları yanlarında getirdikleri tapuları yaktı.

Gergin anların yaşandığı eylemde Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Şahin vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı fakat başarılı olamadı. Daha sonra imar planı ile ilgili açıklama yapan Şahin, "İmar Kanunu 18'inci madde gereğince çalışmalarımız var. Şimdi bu çalışmalar eksiklerimizi görmemiz için yapıldı. Bu çalışma bu şekilde geçmeyecek. Kesinlikle geri çekilecek. Daha adil bir düzenleme ile yeniden uygulamaya koyacağız. Sizi mağdur etmeyeceğiz. Önceki haklarınızdan geriye gitmeyeceksiniz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.