Kentsel dönüşümde 148 konuta kepçe vuruldu

Kentsel dönüşümde 148 konuta kepçe vuruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kağıthane, Şişli ve Küçükçekmece’de 148 konut ile 16 iş yerine kepçe vuruldu.

 Kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabının başlaması nedeniyle düzenlenen törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un geleceği için kentsel dönüşüm projesinin önemli bir adım olduğunu belirtti. Vali Mutlu, “Bugün güzel İstanbulumuzun geleceği ile ilgili çok sağlam ve güçlü bir adım atılıyor. Huzur mahallemizde böyle bir adım atmak gerçekten çok önemli. 2013’ün hemen başında Huzur Mahallesi'nde böyle bir adım atılması gerçekten çok sevindirici. Bu atılan güçlü adımları paylaşmayı gerçekten çok değerli buluyorum. Özellikle bu huzur mahallesinin bu güzel ismiyle müsemma inşallah huzurlu bir mekan oluşturulması için buradayız. İnşallah pek çok güzelliklerin yaşandığı bu evlerde oluşan tahliye sonrasında güçlü bir inşaatçılıkla kısa bir süre sonra yine bu mahallenin sakinleri kendi evlerine yerleşecekler.“ dedi.,


TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu da, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kağıthane, Şişli ve Küçükçekmece semtleri içerisinde anlaşmalı olarak 148 konut ve 16 iş yerinin dönüşümüne başlandığını söyledi. Karaoğlu, “Özellikle riskli yapı stoku olan mahallelerde sitelerde birlikte dernek oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum. Biz bu mahalleye geldiğimizde vatandaşlar toplanmış, bir dernek oluşturmuşlardı. Dernek çatısı altında ortak aklı kullanarak bugün bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Burada toplam 148 adet konut ve 16 iş yeri olmak üzere bütün vatandaşlar ile anlaşma sağladık. Bütün binaları yıkıyoruz. Çok güzel bir proje yapacağız. Bundan herkes mutlu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile sinevizyon aracılığıyla canlı bağlantı kuruldu. Bakan Bayraktar, binaların yıkımı için start verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.