Kentsel Dönüşüm’de mağdur olmayın

Kentsel Dönüşüm’de mağdur olmayın

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm kapsamında 8 milyon konutu elden geçirmeyi planlarken, yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte dolandırıcılar da türemeye başladı.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, söz konusu bölgelerde oturan vatandaşların, 'kentsel dönüşüm için bize yetki verildi' diyerek, bazı vatandaşlardan zorla tapularını almaya çalıştıklarını ve bu sözlere itibar etmemeleri "Yetki sadece ilgili belediye ile Bakanlık ve Toplu Konut İdaresi'nde" uyarısında bulundu.

 Vatandaş bilgilendirilecek

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye'nin farklı bölgelerine ofisler kuracak. Öncelikle riskli alanlar tespit edilecek. Riskli alanlar can ve mal kaybına yol açma ihtimali yüksek olan alanlar olarak belirlenecek. Belediyeler ve il özel idareleri belirledikleri alanlara ait taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderecek. Bakanlık gerekli incelemeden sonra talepleri Bakanlar Kurulu'na sunacak. Bakanlar Kurulu onayladıktan sonra talepler Resmî Gazete'de yayımlanacak. Tespit edilen riskli alanlardaki yapılar Yapı denetim firmaları, üniversiteler, belediye laboratuvarlarınca incelemeye alınacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.