Keskin: Sektördeki yaşanan haksızlığı ortadan kaldıracağız

Keskin: Sektördeki yaşanan haksızlığı ortadan kaldıracağız

Atatürk Oto Sanayi Başkanı Mustafa Keskin, otomotiv sektöründe haksız bir rekabet ortamının olduğunu ve bu durumu ortadan kaldırmak için tüm meslektekilerin uygulayacağı ortak bir taban fiyat tarifesi oluşturduklarını söyledi.

     Atatürk Oto Sanayi Başkanı Mustafa Keskin,  “Sigorta eksperleri hasarlı bir araç için parça başına fiyat veriyorlar ama yetkili servis olduğu zaman standart bir tarife uygulaması var ve eksper bu tarifeye uymak zorunda kalıyor. Yetkili servislerde uygulanan fiyat tarifesiyle bizde uygulanan fiyatlar çok farklı. Bizim hiçbir zaman kendimize ait ortak bir fiyat tarifemiz olmadı. Marmara Üniversitesi’yle gerçekleştirdiğim bu projede şimdi ortak bir tarife uygulanacak ve tüm meslektekiler bu tarifeye sadık kalacak. Böylece farklı fiyat istenildiğinde tarifeye uymak zorunda olduklarını söyleyecekler. Bu uygulamanın kullanılmaya başlanmasıyla sektörde yaşanan haksız rekabet ortamı engellenmiş olacak.”dedi.

     Ortak fiyat tarifesinin dökümünün yapılacağını ve tüm meslektekilere dağıtılacağını söyleyen Keskin,  öncelikli olarak hayata geçirmek istedikleri projenin ortak tarife olduğunu ve meslekte yaşanan haksızlığın ortadan kaldırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

SİGORTA ŞİRKETLERİ ESNAFA DARBE VURDU

    Bir yedek parçanın kar payının % 20’den fazla olmadığı halde sigorta şirketlerinin ve tedarikçi firmaların yedek parça üzerinden %28 indirim uyguladığını ve bu durumda onlarla rekabet edemeyecek hale geldiklerini belirten Keskin, bu durumun esnafa çok büyük darbe vurduğunu belirterek, esnafın bu adaletsizlik yüzünden zor durumda olduğunun altını çizdi.

    Keskin; “Sigorta şirketlerinin bize rakip olmasıyla esnaf iyice zor durumda kaldı. Tarifedeki fiyatlar düşük, kar payı yok. Fiyat artışında bulunamıyorlar.

ESNAF ELEKTRİK FATURASINI ÖDEYEMİYOR

    Esnaf bu durumdan ötürü geçim sıkıntısı çekiyor. Elektriğini, suyunu ödeyemiyor. Esnafı rahatlatmak için nasıl bir tedbir alabiliriz diye düşündük, ortak bir fiyat tarifesi uygulamasının bu durumu düzelteceğini düşündük. Bu işi akılla halledeceğiz çünkü bu işin kavgası olmaz.” İfadelerinde bulunan Keskin, ortak fiyat tarifesinin esnafın derdine çare olacağını vurguladı. 

    Fiyatlarının büyük firmalardan düşük olacağını da belirten Keskin, bunun nedenini de şu şekilde açıkladı: “Fiyatlarımız tabii ki büyük firmalardan daha düşük olacak. Çünkü yatırım yapanla yatırım yapmayanı ayırt etmek lazım.

    Eğer ki ayırt edemezsek o zaman haksızlık yapmış oluruz. Bunu da birinci sınıf ikinci sınıf şeklinde değil, A sınıfı ve B sınıfı diye kategorilendireceğiz.

    Bizim burada beş altı dükkân ve atölyeyi yan yana getirip; aracıyla gereciyle, yanında istihdam ettiği işçisiyle, servis statüsü alanlar var ve hala daha eski mantıkla tek dükkânla devam edenler var. Bunları aynı kefeye koyamayız.

TEDARİKTEN İNDİRİM YAPMAK HIRSIZLIĞA TEŞVİKTİR

     Tedarik ve sigorta şirketlerinin anlaşmalı çalıştıkları şirketler olduğunu ve bunların adeta bir kartel oluşturduklarını belirten Keskin, otomotiv işinin bir zanaat olduğunu ve bu işe yıllarını vermiş olan çok değerli insanlar varken böyle anlaşmalara gidilmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Tedarikten indirim yapmak hırsızlığa teşviktir diyen Keskin, %28 indirimle değerlendirilen parçaların orijinal olduğuna ise inanmadığını söyledi.


EKSPERLERİN İŞLEVİ KALMADI

     Sigorta eksperlerinin peşine ispiyoncuların takıldığı ve eksperlerin baskı altında olduğunu söyleyen Keskin, eğer ki eksperler kamu adına çalışıyorsa o zaman bağımsız olmaları gerekir dedi.

MUSTAFA KESKİN’DEN MESLEKTAŞLARINA ÇAĞRI

     Atatürk Oto Sanayi Başkanı Mustafa Keskin; 1 Ocak itibariyle kullanılmaya başlanan sicil numarası uygulamasının ve ortak bir fiyat tarifesinin sektördekiler için çok önemli olduğunu ve bu konuda sektördeki meslektaşların desteklerini esirgememesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.