Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanığı yazarların kitaplarını imzaladı

Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanığı yazarların kitaplarını imzaladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Uluslararası Kitap Fuarını ziyaret etti. Cumhuriyet Kitapları standında kurulan temsili demir parmaklıkların önünde Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Soner Yalçın'ın kitaplarını imzalayan Kılıçdaroğlu, bu kitap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜYAP İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Fuar alanında Cumhuriyet Kitapları'nın standını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Stantda oluşturulan temsili demir parmaklıklar önüne geçen Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile Odatv davası tutuklu sanığı Soner Yalçın'ın kitaplarını imzaladı. Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan'ın 'Anne Canım Hiç Acımadı' kitabına "Hiçbir karanlık sürekli olmamıştır. Aydınlık günler dileğiyle", Soner Yalçın'ın 'Samizdat' kitabında "Sevgili Soner, bu kitap hapishane tarihinin herhalde başyapıtıdır. Hukuksuzluklar, adaletsizlikler ve ön yargılarla devam eden bir dava… Aydınlık ve özgür bir Türkiye dileğiyle", Mustafa Balbay'ın 'Gülümsemek Direnmektir' kitabına ise "Yaşama hep gülümseyeceğiz." notlarını yazdı. Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı kitaplar Balbay, Özkan ve Yalçın'ın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Ardından gazeteci TRT HaberMuhabiri Yasemin Küçükkaya, bir ailenin 12 Eylül günlüğünü anlatan kitabı "Darbe Şakacıları Sevmez" kitabını Kılıçdaroğlu'na hediye etti. 

Kitapları imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kitabın zihin dünyasını aydınlatan bir güneş olduğunu belirtti. İnsanlık tarihinin gelişimine en büyük katkıyı yine kitabın olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Günümüzde kitap yazarlarının hapse atıldığı, kitap yazanların zulüm gördüğü bir süreci yaşıyoruz." Söyledi. 

'SİLİVRİ AKADEMİSİ' 

Silivri Cezaevi için 'Silivri Akademisi' tabirini kullanan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Oraya akademi diyorum çünkü yayınlanan kitapların sayısı neredeyse 50'yi aştı, 100'e yaklaşıyor. Bizim demokrasi tarihimizin ilginç bir sayfası olarak kendisini gösterecektir. Silivri'de gazeteciler var. Akademisyenler var. Milletvekilleri var, askerler var. Orada bütün dünyanın kabul ettiği, haksız bir yargılama süreci var." 

Sivil Toplum Örgütleri ve düşünce kuruluşlarının Silivri'de yaşanan dramı anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ama dramı anlamayanlar da var. Haksızlığa karşı direnmesi gerekirken, haksızlığı savunanlar da var. Buradan bütün yurttaşlara, aydınlara, sanatçılara seslenmek istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve Silivri'yi öyle düşününün. Bu gün birisine yönelik haksızlık yarın size yönelebilir. Haksızlık nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, bu ülkenin aydınlarının yurt severlerinin ortak direnç göstermeleri gerekir. Buraya gelişimin bir nedeni de bu direnci bir anlamda dile getirmektir. Kim olursa olsun, herkes yargılanabilir ama hukuk içinde yargılanmak durumundadır." Şeklinde konuştu. 

Silivri'de devam eden yargılamayı eleştiren Kılıçdaroğlu, Silivri'de hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukukunun geçerli olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Hukukun üstünlüğü yoktur. Zulüm yapanların hukuku vardır. Bu gerçeği herkesin görmesini isterim. Bu ülkenin zindanlarında aydınlar, kitap yazanlar yatmamalı, parasız eğitim istiyorum diyenler yatmamalı, üniversite öğrencileri yatmamalı, bu ülkenin zindanları aydınlara kapalı olmalı. Çağdaş, uygar bir ülke olacaksak aydınların dilediklerince yazı yazabildikleri bir süreci yaşamaları gerekir. Zulümle, baskıyla, şiddetle, tehditle aydını yaşatamazsınız." ifadelerini kullandı. 

NEDİM ŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA İMZALI KİTAP 

Silivri'deki yargılamaya itirazını dile getirmeyenlere de seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Aydın daha fazla sesini çıkarmalıdır. Aydının aydın kimliğini hak edebilmesi için toplumun önderi olmak durumundadır. Eğer sesini keserse, korkarsa o kişiyi aydın denmez. Aydın yiğit olacak, konuşacak sadece kalemiyle değil diliyle de konuşacak ve bunun mücadelesini yapacak." 

Kılıçdaroğlu ardından kitap fuarındaki bazı standları gezdi. Doğan Kitap'ın standına gelen Kılıçdaroğlu, Odatv davası tutuksuz sanıklarından Nedim Şener ile sohbet etti. Şener, Kılıçdaroğlu'na imzalı kitabını hediye etti. Kılıçdaroğlu ardından fuardan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.