Kimsesiz çocukların “tatlı” günü

Kimsesiz çocukların “tatlı” günü

Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 25 çocuk Bağcılar’da bilgi evi öğrencisi akranları tarafından ağırlandı.

Önce Mahmutbey Bilgi Evi’nde film izleyen minikler daha sonra Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki aşçılık kursuna katılan annelerin kendileri için yaptığı bir birinden güzel pasta ve börekleri yedi.

Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen program kapsamında Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 7-8 yaşındaki 25 çocuk Bağcılar’a getirildi. Mahmutbey Bilgi Evi öğrencileri tarafından karşılanan çocuklara, yine Bağcılar’dan VEFAYET Projesi kapsamında ihtiyaçları karşılanan 10 çocuk da katıldı. Mahmutbey Bilgi Evi’nde Baykuş Krallığı Efsanesi Filmini izleyen minikler daha sonra Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ne geçerek burada kendileri için hazırlanan gösterileri izledi.

EN SEVDİKLERİ YEMEKLER ONLAR İÇİN YAPILDI
Doyasıya eğlenen çocuklar gösterilerin bitmesinin ardından Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde aşçılık ve pasta yapımı kursuna katılan ve büyük çoğunluğu anne olan kadınların hazırladığı yemekleri yedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile mutfağa giren çocuklar burada hamur açtı ve kurabiye yapımıza yardımcı oldu.

Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çağırıcı, herkesin her an özürlü olabileceği ya da anne ve babasını kaybedebileceğini vurguladı. Belediye olarak özellikle çocuklara yönelik yaptıkları etkililere Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan çocukları da dahil edebileceklerini söyleyen Çağırıcı, izcilik kampı başta olmak üzere tüm çocuk etkinliklerine Esirgeme Yurdu’ndan çocukların da katılabileceğini ifade etti.

Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda çocuk katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.