Kışın su, beslenme ve egzersiz üçlüsü sizi koruyor

Kışın su, beslenme ve egzersiz üçlüsü sizi koruyor

Canan Aksoy, kış aylarında sağlıklı kalabilmek için su tüketiminin yanı sıra egzersiz yapılmasını da tavsiye ediyor. Aksoy: "Hava şartlarının değişimi sizi egzersiz yapmaktan alıkoymasın. Basit ve düzenli yürüyüşler sağlığınıza iyi gelecektir." dedi.

Vücudumuzun soğuk havalarda, gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlarından birinin su olduğunu ifade eden Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy: “Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli protein, A, C ve E vitaminleri, demir, çinko, folik asit ve selenyumun yanı sıra yeterli su tüketimi ve egzersiz gerekiyor. Soğuk havalar su içme temponuzu bozmasın. Sağlıklı ve düzenli beslenmenizi su ve egzersizler ile desteklediğinizde kışın virüslerden daha kolay korunabilirsiniz.” dedi.

Canan Aksoy, bağışıklık, lenf, boşaltım ve dolaşım sistemlerimizin yeterli şekilde çalışabilmesi, vücuda giren zararlı mikroorganizmalarla savaşması ve onları atması için yeterli su tüketiminin önemine değinerek, “Grip olduğunuzda doktorların tavsiyesi bol su için ve dinlenin olacaktır. Zararlı mikroorganizmalar vücuda girdiğinde bunlardan kurtulmak için suya ihtiyaç vardır. Lenf, dolaşım ve boşaltım sistemlerinin tam performanslı çalışması ancak su eşliğinde olur. Bu yüzden soğuk havalar su içme temponuzu bozmasın” şeklinde konuştu.

AKSOY: “EGZERSİZE DEVAM”

Yaz aylarına doğru artan zayıflama, fit olma motivasyonundan ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarından kışın da vazgeçmemek gerektiğinin altını çizen Aksoy: “Havaların soğuması ve okulların başlamasıyla birlikte hastalık risklerinin arttığı bir zamana girdik. Her mevsim ve her sezon bedenimize iyi bakmak zorundayız.” dedi. Kışın da egzersizlere mutlaka devam edilmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Aksoy, egzersiz sırasında yeterli sıvı tüketilmediği takdirde egzersizden istenilen performansın alınamadığını söyledi. Aksoy, daha bilinçli egzersiz programı için ise dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı; aç karına egzersiz yapılmamalı, antrenman öncesinde ve sonrasında mutlaka kilo ölçümü yapılmalı, her yarım kiloluk kayıp için 1 su bardağı su tüketilmeli, antrenman öncesinde ve sonrasında sıvı tüketimini sınırlamamalı, vücudun ihtiyaçları karşılanmalı, antrenman sırasında 15-20 dakikada bir en az bir çay bardağı sıvı tüketilmeli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.