Kızılay gönüllüsü taksiciler

Kızılay gönüllüsü taksiciler

İstanbul Kızılay ve Taksiciler Esnaf Odası arasında, taksicilerin kuruma düzenli olarak yardımda bulunmasını öngören protokol imzalandı.

İstanbul Kızılay ve Taksiciler Esnaf Odası arasında, taksicilerin kuruma düzenli olarak yardımda bulunmasını öngören protokol imzalandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada; emeği geçen herkese teşekkür ederken, şunları söyledi: "Türk Kızılay`ı bizleri 1868`den bu yana yaptıklarıyla gururlandırıyor. Bizim medeniyetimiz içerisinde her şeyden önce merhamet var. Siz işte o merhamet özelliğini hiç bir ayrım gözetmeksizin, tüm dünya`da temsil ediyorsunuz," dedi.

Taksicilerin toplumun dinamik bir gücü olduğunu söyleyen Vali Mutlu, "18 bin taksici olarak bu şehirde güçlü bir filonuz var. Bu filoyu, merhamet filosuna dönüştürmeniz çok önemli. Diyorsunuz ki biz Kızılayımız`a bu filoyla can vereceğiz, kan vereceğiz ve mal vereceğiz. Yaptığınız yardımlarla Kızılayımız daha çok güçlenecek ve taksici Kızılay buluşması inşallah diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olur." diyerek konuşmasını bitirdi.

Vali Mutlunun konuşmasının ardından Kızılay ve Taksiciler Odası arasındaki protokol imzalandı ve Kızılay bağışçılarına çeşitli hediyeler ve plaketler verildi.

Kazlıçeşme Kültür Merkezi`nde gerçekleşen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur, taksi şoförleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın son bölümünde ise Vali Mutlu dışarıda hazır bekletilen 10 taksi camına şoförlerle birlikte Kızılay sticker`ı yapıştırarak projeyi hayata geçirdi; bundan böyle İTEO`ya üye olan taksiciler her ay düzenli olarak Kızılay için bağışta bulunacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.