'Köksal Şengün, görev değişikliği ve Yargıtay'a seçilmek için destek istedi'

'Köksal Şengün, görev değişikliği ve Yargıtay'a seçilmek için destek istedi'

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay da sanıkları arasında bulunduğu 'yargıyı etkileme davası'nda tanık olarak dinlenen eski CHP Milletvekili Mehmet Emin Sungur, Ergenekon davasına bakan mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün ile yenen yemeklere katıldığını söyl

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz 6 sanık katıldı. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu 5 sanık ise mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada eski milletvekili Mehmet Emin Sungur tanık olarak dinlendi. Seyfi Oktay ile Köksal Şengün’ün birlikte Ankara’da yediği yemeğe kendisinin de katıldığını belirten Sungur, “Seyfi Oktay yemeğe benim de gelmem için ısrar etti. Yemekte Köksal Şengün ile tanıştım. Yemekte Seyfi Oktay bakanlığı dönemindeki çalışmalarından, anayasadan, Türkiye’deki yargı sisteminden bahsetti. Köksal Şengün ise ağır bir görevi olduğunu, sağlığının tehlikeye düştüğünü, görev değişikliği istediğini belirtti. Bunun üzerine Seyfi Oktay, o zamanki HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek’ten kendisi için randevu alabileceğini belirtti. Yemekte Mehmet Haberal ve Gürbüz Çapan’ın tahliye edilmesi yönünde bir konu konuşulmadı.” dedi.

Seyfi Oktay’ın Köksal Şengün’e görevine devam etmesi yönünde telkinde bulunduğunu belirten tanık Sungur, “Ancak Köksal Şengün, Yargıtay’a üye seçilmek istediğini de söyledi. HSYK Başkan Vekili ile görüşmek istedi. Seyfi Oktay, gerekirse randevu alabileceğini söyledi.” diye konuştu.

Ankara’nın ardından İstanbul Florya’da bir kez daha yemek yediklerini belirten Sungur, “İki yemeğin ücretlerini de Köksal Şengün ödedi. Seyfi Oktay yemek davetlerinin Köksal Şengün’den geldiğini belirtti.” ifadelerini kullandı. Sungur, Şengün’ün görevinden ayrılması yönünde değil tam tersine kale gibi orada durması gerektiği yönünde konuşmalar geçtiğini belirtti.

Taleplerin alınmasının ardından ara veren mahkeme, daha sonra duruşmayı erteledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.