Kolonya'ya Braille Alfabesi

Kolonya'ya Braille Alfabesi

Altı Nokta Körler Derneği ile Eyüp Sabri Tuncer arasında yapılan işbirliğiyle, kolonyaların ambalajlarında Braille alfabesi kullanılmaya başlandı.

Altı Nokta Körler Derneği'nin Şişli'de bulunan İstanbul şubesi binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Murat Demirok, engelliler için erişilebilirliğin önemine işaret etti. "Kabartma yazı bizim için çok önemli" diyen Demirok, Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiğini ve kolonyaların ambalajlarında kabartma yazı olan Braille alfabesi kullanılmaya başlandığını söyledi.

Demirok, "Türkiye'de yaşayan görme engelli 700 bin kişiden biriyim. Bizler de aldığımız ürünlerin ne olduğunu kimseye sormadan, kendimiz okuyarak öğrenmek istiyoruz. İçeriğini, son kullanma tarihini bilmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'de bir ilk olan bu uygulamanın temizlik ürünleri, gıda maddeleri, beyaz eşya gibi pek çok üründe olmasını istediklerini de ifade eden Demirok, görme engellileri fark ederek, böyle bir uygulamayı hayata geçirdikleri için firmaya teşekkür etti.

Eyüp Sabri Tuncer Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Funda Tuncer de Altı Nokta Körler Derneği ile işbirliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, kendilerinin de Braille alfabesinin önemini çok geç fark ettiklerini dile getirdi.

Bu arada, Eyüp Sabri Tuncer'in ürettiği limon kolonyalarının ambalajlarında Braille alfabesi ile yanıcıdır işaretinin yanı sıra "Eyüp Sabri Tuncer limon kolonyası" ibaresi yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.