Korsan Azrail'i gördü

Korsan Azrail'i gördü

Korsanla mücadelede sona gelindi. Yıllardır engellenemeyen, kökü kazınamayan korsan taşımacı meselesine nokta konulurken, Türkiye’de 75 bin taksicinin beklediği müjdeli haber verildi ve korsanla mücadele çalışmalarının neticesi olan yasa hayata geçti.

İstanbul’da 17 bin 395 taksici esnafını, 35 bin taksi şoförünü ve ailelerini yakından ilgilendiren korsan taksilerle mücadele kapsamında 2010 yılında 13 bin 508, 2011 yılında 17 bin araca suçüstü ile işlem yapıldığının altını çizen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, taksicilere verdikleri sözü tuttuklarını belirtti.

Taksicilikte değişim yaşandığının ve artık sorumluk zamanı geldiğini ifade eden ve yasanın çıkma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden İTEO Başkanı Y. Yahya Uğur, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“Korsan taşımacılıkla mücadele yasası en pahalı akaryakıt ve en ucuz taksimetre tarifesi ile ekmeğini kazanmaya çalışan taksicimizin geçim sıkıntısını ortadan kaldıracak. Artık sıra korsan taşımacılığı doğuran ve yaşatan sebepleri ortadan kaldırmaya gelmiştir. İTEO taksici esnafına verdiği sözünü tutmuş, korsan taşımacılıkla mücadele konusunda siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın ve basın mensuplarımızın desteği ile üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra müşterilerimize verdiğimiz sözleri birer birer gerçekleştirmeye gelmiştir.

İki yıl içerisinde velinimetimiz müşterilerimize güzeller güzeli 7 tepemiz İstanbul’umuzun sakinlerine bakımlı, eğitimli, yol-güzergah bilgisine sahip şoförlerimizle konforlu, kaliteli ulaşım hizmetini sunmaya söz veriyoruz. ‘Kara listeye’ girmemiş, ‘Taksici ehliyeti’ sahibi, müşteri memnuniyetini benimsemiş taksi şoförlerimizle güvenli yolculuklar sağlayacağımız, taş duraklarımızda müşterilerimizi misafir edeceğimiz, tekrar ‘mahallenin abisi, İstanbul beyefendisi’ taksicilerle yolculuk edeceğimiz günler yakındır.



TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ

Yıllardır çözülemez, çare bulunamaz denilen hak gaspına çare bulduğu, esnafın sesini duyduğu için öncelikle Başbakan Sayın R. Tayyip Erdoğan’a, yasanın oy birliği ile geçmesine destek veren tüm siyasilerimize, başta İstanbul Milletvekilimiz Sayın Metin Külünk olmak üzere tüm milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkürü borç bilirim.

Ulaşımlarında sayısı 17 bin 395 olan taksilerimizi tercih ettiğiniz, esnafımızla yaşadığınız olumlu-olumsuz durumları adresli internet sitemiz üzerinden bizlere ulaştırdığınız, mesleğimiz adına yaşanacak güzel gelişmeleri sabırla beklediğiniz için teşekkürü borç bilirim.

İstanbulluyu ve meslektaşlarımı zorda bırakacak her hareketin takipçisi olduğunuz, korsan taşımacılıkla mücadele konusunda suçüstü çalışmalarla büyük başarılara imza attığınız ve İstanbullular için gözünüzü kırpmadan gerçekleştirdiğiniz çalışmalar için teşekkür ederim.

45 yıllık yönetimi devraldığımız günden itibaren yaptığımız çalışmalarda ve de korsanla mücadele yasasının çıkması hususunda verdiğimiz mücadelede bizleri yalnız bırakmayan, esnafımızın bilgilendirilmesi konusunda en önemli görevi üstlenen, kendilerine ulaşan haberleri objektif bir şekilde değerlendiren, haberin sesi olmayı tercih eden siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma teşekkürü kendim, yönetim kurulum ve esnafım adına bir borç bilirim.

Bu zorlu süreçte zoru başaracağımıza, hak ettiğimiz sonuca ulaşacağımıza ve verdiğimiz sözleri tutacağımıza olan inancınızı kaybetmediğiniz, taksici esnafının birlik olduğunda neleri başaracağını tüm Türkiye’ye gösterdiğiniz, bundan sonra da asıl işin bize düştüğü, bir daha korsanı oluşturan sebeplerin hayata gelmemesi gerektiği bilinci ile hareket edeceğiniz, şoförünüzü kızınıza damat seçer gibi seçeceğiniz, başka bir iş bulamadığınızdan değil taksiciliği tercih etmenizden dolayı aramızda bulunacağınız için teşekkürü bir borç bilirim.

IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN

Siyasilerimiz, bürokratlarımız, basın mensubu dostlarımız bilsin ki bundan sonra çevrilen her kontakta, dönen her lastikte esnafımızın duası sizlerle olacaktır. Yolculuklarınız keyifli, kazançlarınız bol ve bereketli olsun. Hayatınızın yeşil ışığı hiç sönmesin.”

Haber: Gülşah Güyük

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.