KPMG Türkiye, Ace The Case finalini tamamladı

KPMG Türkiye, Ace The Case finalini tamamladı

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG’nin Türkiye’de 3. kez düzenlediği Ulusal Vaka Analiz Yarışması Ace the Case, 14-15 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

 Kariyerini Denetim, Vergi ve Danışmanlık alanlarında sürdürmek isteyen, okullarında en başarılı 3. ve 4. sınıf veya master programı öğrencilerinin katıldığı yarışmada birinci olan ekip Madrid’de yapılacak olan uluslararası yarışmaya gitmeye hak kazandı.

KPMG’nin Türkiye’de bu yıl 3. kez düzenlediği Ace the Case Ulusal Vaka Analizi Yarışması 14-15 Şubat tarihlerinde İstanbul Ortaköy’deki Radisson Blu Bosphorus Otel’de gerçekleştirildi. Kariyerini Denetim, Vergi ve Danışmanlık alanlarında sürdürmek isteyen, okullarında en başarılı 3. ve 4. sınıf veya master programı öğrencilerini hedefleyen programın ilk gününde atölye çalışması yapıldı. İkinci gün ise öğrenciler ekipler halinde vaka yarışmasına katıldı.

Ace the Case programında, katılımcılar vaka analizi ve sunum becerilerini geliştirme imkânı buldular. Aynı zamanda profesyonel hayatta karşılaşabilecekleri iş süreçlerini birebir yaşayarak deneyimli uzmanlardan geri bildirimler aldılar.

Dörder öğrenciden oluşan 5 takımın katılımıyla gerçekleşen yarışmada Bilkent Üniversitesi’nin ekibi birinci oldu. 1. olan ekip 2-5 Nisan 2013 tarihlerinde Madrid’de yapılacak olan uluslararası yarışmada diğer ülkelerden gelen 22 takımla yarışacak.

Etkinliği değerlendiren KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seden Kundakçıoğlu Demirbaş “Ace The Case KPMG yöneticileri ile öğrencileri bir araya getiren hem öğretici hem de eğlenceli bir yarışma. Yarışmanın ilk ayağı olan Türkiye elemelerini başarıyla tamamlayan Bilkent ekibinin İspanya’daki uluslararası yarışmadan iyi bir dereceyle döneceğine ve ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. İspanya’ya gidecek olan ekibin gerekli şekilde hazırlanabilmeleri ve uluslararası yarışmada başarılı olabilmeleri için Türkiye KPMG olarak kendilerine mentorluk yapacak ve gerekli desteği sunacağız” dedi.

KPMG Global tarafından İspanya’nın Madrid kentinde bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan KICC (KPMG International Case Competition) yarışmasında, 23 ülkeden 92 öğrenci; gerçekçi iş senaryolarına çözümler geliştirmek üzere yarışacakları bir platformda bir araya gelecek. Öğrencilerin üstesinden gelmeleri istenen bu zorlu görev, aynı zamanda KMPG profesyonellerinin dünyanın en saygın firmalarıyla çalışırken karşı karşıya geldikleri zorlu durumları da yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.