Küçükçekmece 'engel'lerinden kurtulacak

Küçükçekmece 'engel'lerinden kurtulacak

Kenti engelliler, çocuk ve yaşlılar için de yaşanabilir bir hale getirmeyi hedefleyen "Herkes İçin Erişilebilir İstanbul" projesi Küçükçekmece'de başladı.

 "Herkes için Erişilebilir İstanbul" projesi koordinatörü Müberra Kavak Kara, Küçükçekmece Belediyesi personeline, evrensel tasarım ilkesine uygun erişilebilir fiziksel çevre ve yapılar için hazırlanan Ek Teknik Şartname ile ilgili seminer verdi. 

Küçükçekmece Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantı Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Basın Yayın Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelleri ve Küçükçekmece Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri katıldı.

"ERİŞİLEBİLİRLİK BELEDİYELERİN ASLİ GÖREVLERİNDENDİR" 

Belediyelerin stratejik planlarını yaparken, herkes için erişilebilir projeler yapmaya özen göstermesi gerektiğini belirten Kavak, "Yol, kaldırım, hizmet binaları yaparken kamusal alanları düzenlerken kullanıcı kitlenizi geniş tutmalısınız. Sadece genç ve sağlıklı bir bireyleri değil; yaşlı, hamile, çocuk ve engelli gibi tüm grupları kapsayan bir kitleye erişilebilir hizmet üretmelisiniz. 

Bu nedenle erişilebilirlik konusunu yeni ve farklı bir kalem olarak ele almamak gerekir. Erişilebilirlik bu şekilde belediyenin temel işlevi olarak ele alınmış oluyor."dedi. 

"HİZMET ALIMLARINDA EK TEKNİK ŞARTNAME KULLANILMALIDIR" 

Konuşmasında ayrıca, kaldırımlara dikilen ağaçların uygun kaldırım genişliği varsa dikilmesi, kaldırım başında ve sonunda yapılan rampaların standart dışı olmaması konusunda farkındalığın tüm teknik personelde sağlanması gerektiğine değinen Kavak, yapıların yapım sürecinde müdahale edilmesinin kolaylık sağlayacağını söyledi. 

Bütün belediyelerin de ek teknik şartnameyi kullanması önerisinde bulunan Kavak; "Ek teknik şartnameyi belediyenize uyarlar ve hizmet alım sürecine dahil edebilirsiniz, böylece verilen hizmetlerden herkes yararlanır" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.