Küçükçekmece'de Muharrem günü

Küçükçekmece'de Muharrem günü

Küçükçekmece Belediyesi, Muharrem ayını "Al-i Aba Aşkına" adlı özel bir programla yad etti.

Hz. Peygamber'in Medine'ye hicret günlerinin başlangıcı olmasının yanı sıra, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in aile efradıyla Kerbela'da şehit edilmesinin matem günleri olan Muharrem ayı, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Al-i Aba Aşkına adlı özel bir etkinlikle yad edildi. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Enver Şengül, Mustafa Kuzugüden ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış konuşmasında Muharrem ayının önemine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Hz. Muhammed'in Muharrem ayı ile ilgili Hadis-i Şeriflerinden örnekler verdi. İpek, "Peygamber Efendimiz, Ramazan ayından sonra en çok Muharrem ayında oruç tutmuştur. Ümmetine de hediyeleşmeyi, sadaka vermeyi ve oruç tutmayı öğütlemiştir. Bu mübarek ayın tüm İslam aleminde hayırlara vesile olmasını temenni ederim" diye konuştu. 
İLAHİ PROGRAMI
Etkinlikte ilahi, mersiye ve anlatımlarla tarih yolculuğuna çıktı. TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Muzaffer Ertürk'ün solistliğinde, 10 kişilik saz ekibinin icra ettiği mersiye, ilahi ve deyişlerle Ehl-i Beyt, Kerbela Hadisesi ve Asr-ı Saadet dile getirildi. Program sonunda Başkan Aziz Yeniay vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.