Kürtçe şarkılarla askere uğurladılar

Kürtçe şarkılarla askere uğurladılar

Avcılar'da Kürtçe şarkılar eşliğinde asker uğurlama gecesi düzenlendi. Sokağa Türk Bayrağı asan asker yakınları, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gümüşpala Mahallesi'nde düzenlenen uğurlama programında renkli görüntüler yaşandı. Sokağa Türk Bayrakları asan asker yakınları, Kürtçe parçalar eşliğinde halaylar çekti. 'Şemame' parçasıyla coşan kalabalık, asker adayının havaya atarak 'en büyük asker bizim asker' sloganı attı. 

"BİZDE KÜRT-TÜRK AYRIMI YOK" 

Vatani görevini yerine getireceği için çok mutlu olduğunu söyleyen asker adayı Ersin Toprak, "Allah'ın izniyle Kayseri Melikağacı'na askere gideceğim. Vatan ve sevdiklerimiz içi askere gidiyorum. Sevdiklerim için geri döneceğim. Biz de Kürt Türk ayrımı yok. Bu vatan için doğduk. Allah'ın izniyle bu vatan için görevimizi yerine getireceğiz. Amacımız; birlik beraberlik ve kardeşliktir." dedi. Ailesi ve arkadaşlarıyla güzel bir eğlence tertiplediğini söyleyen Toprak, "Sağ olsun bu güzel gecede dostlarım kırmadı geldi. Her şey çok güzel, mutluyum. Allah'ın izniyle her şey güzel gidecek." şeklinde konuştu. 

Kürtçe oğlunun Kayseri'ye askere gideceğini ifade eden anne Güler Toprak da, "Allah'ın izniyle oğlumu askere gönderiyorum. Askerliğini tamamlayıp gelecek. Oğluma güzel bir eğlence düzenledik. Sağ olsun tüm dostlarımız bizimle halay çekti." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.