Kuştepeli çocuklara karne hediyesi

Kuştepeli çocuklara karne hediyesi

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği “Kuştepeli Çocukları Okula Kazandırma” projesi dâhilindeki etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından başlatılan “Kuştepeli çocukları okula kazandırma” projesi kapsamında Handan Ziya Öniş İlköğretim Okulu’ndaki küçük öğrencilere karne hediyesi dağıtıldı.

Hediye çantalarda, küçük öğrencilere diş macunu, diş fırçası, bebek şampuanı ve çikolata verildi. Aldıkları hediyelere çok sevinen çocuklar polis ağabey ve ablalarının talimatlarıyla dişlerini nasıl fırçalayacaklarını da öğrendiler.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisleri, Kuştepeli çocukların okula ilgisini arttırmak ve okula devam etmeyen çocukları tekrar okula kazandırmak amacıyla başlattıkları projeyle ilgili yaptıkları açıklamada;

“Biz bu çalışmaya başlamadan önce Kuştepe Mahallesi’ndeki çocuklarla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptık. Çocukların birçoğu ilköğretim çağında olmasına rağmen okula gitmiyor. Bu çocukları nasıl okula kazandırabiliriz diye düşündük ve bu projeye başladık. Bu projeye başladığımızdan bu yana 28 çocuğumuzu okula geri kazandırdık. 19 çocuğumuz için Milli Eğitim Müdürlüğü’yle görüşmeler düzenledik.15 çocuğumuz da yaşı büyük olduğu için açıköğretime kayıt yaptırıldı. Düzenli olarak okulları ziyaret etmeyi sürdürüyor ve çocukların devamsızlığını takip ediyoruz. Bütün bir yıl boyunca çocukları okula özendirmek için çalışmalarımız devam edecek. ” diyerek, projenin bu kadarla sınırlı olmadığını belirtti.

Handan Ziya Öniş İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir önceki gün de Trump Towers alışveriş merkezinde bir araya gelen Toplum Destekli Polisler, çocukların bu tür etkinliklere büyük ilgi gösterdiğini ve okula gitmeyen arkadaşlarına bu etkinlikleri anlatarak okula devam etmeleri konusunda özendirdiklerini söyledi. Asıl amaçlarının çocukları okula kazandırmak olduğunu söyleyen Toplum Destekli Polisler yeni etkinliklerini de zaman kaybetmeden hayata geçireceklerini belirttiler.

            



 Haber ve fotoğraf: Elif Soykan


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.