Lig başlıyor statüsü belli değil

Lig başlıyor statüsü belli değil

Bölgesel Amatör Ligde 2017-2018 sezonu, 23 Eylül 4. Grup ile 11. Grupta oynanacak maçlarla başlayacak. Ancak ortadaki bir ilginçlik var.

Bölgesel Amatör Ligde 2017-2018 sezonu, 23 Eylül 4. Grup ile 11. Grupta oynanacak maçlarla başlayacak. Ancak ortadaki bir ilginçlik var.

Kurulduğu yıldan bugüne kadar her sezon statüsü değişen Bölgesel Amatör Ligin bu sezon henüz statüsü ilan edilmedi. Bu ligde mücadele edecek olan takımlar bu nedenle TFF’ye oldukça tepkili.

Başlamasına 3 gün kalmasına rağmen statüsü belli olmayan bir ligde mücadele etmeye hazırlanan BAL Kulüpleri, TFF’nin bu lige gereken önemi vermediğinden şikayetçi.

Ligde, bu sene statüde değişen pek fazla detayın olmayacağı biliniyor ancak yine de bu tarihe kadar statü belirlenmeliydi.

Amatör İşler Kurulu geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yaptığı toplantıyı Türkiye Futbol Federasyonu’na sevk etmişti. Ancak TFF Yönetim Kurulu 164 takımın tepkisine bir cevap vermeli. Türkiye Futbol sadece Profesyonel Liglerde oynanmıyor. Plaj Futbolu Liginin bile statüsünü ilan eden TFF’nin bir iki gün içinde Bölgesel Amatör Ligin statüsünü ilan etmesi gerekiyor.

BAL’da mücadele edecek olan takımlar, statüsünün halen ilan edilmemesini 1982’de TFF’de göreve başlayan ve 22 yıldır alt liglere hakim olan TFF Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan’ın hastalığına ve geçirmiş olduğu ağır ameliyatın ardından göreve başlayamamasına bağlıyor.

Spot Toto’nun adını vererek sponsor olduğu Bölgesel Amatör Ligde geçtiğimiz sene statü fikstür çekiminin ilan edildiği gün belirlenmişti. Bu sezon Kulüplere ligin takvimini bile vermeyen TFF’nin Kulüplere nasıl bir sponsor desteği vereceği de belli değil.

Ali Kemal Demir

bal.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.