Mağdurun avukatı, karakolda dayağa verilen cezayı az buldu

Mağdurun avukatı, karakolda dayağa verilen cezayı az buldu

Taksim Polis Merkezi'nde bir vatandaşı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan 7 polise verilen cezayı az bulan mağdurun avukatı, cezanın caydırıcı olmayacağını savundu.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Sezai Yakar’ı karakolda darp ettikleri gerekçesiyle 7 polis hakkında 11 ay 20 gün ceza verilmişti. Yakar’ın avukatı Efkan Bolaç karara tepki gösterdi.

Davanın 2008’in sonuna doğru işkenceden açıldığını ifade eden Bolaç, “Sezai Yakar’ın el ayasında ve bileğinde kırık vardı. Burun kırıktı, kaburgalarında çatlak vardı. Karakola getirilmeden önce sağlık raporu var. 45 dakika sonra ise aynı yerden almış olduğu kırık raporları var. Bunun açıklanmasını istedik mahkemeden. Ama mahkeme bunu araştıracağına daha kolayına gitti ve kasten yaralamadan 7 polis hakkında 11 ay 20 gün ceza verdi. Bu tatmin edici bir ceza değil.” dedi.

Bu kararın işkence yapanlara ilişkin cezasızlık anlamına geldiğini iddia eden Bolaç, “Bundan sonra bunu yapan adamlar ‘11 ay ceza alacağım kurtaracağım’ diyerek bununla ilgili işlemleri tekrar tekrar yapabilir. İtiraz edeceğiz, sonuç alacağımızı zannetmiyorum. Büyük olasılıkla Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacağız.” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.