Mahkeme imar planını durdurdu

Mahkeme imar planını durdurdu

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, arazisi kat karşılığı Taş Yapı’ya verildiği iddia edilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi planlarını yargıya taşıdı; “İmar planı değişikliği, kamu yararına aykırıdır” dedi ve yürütme durduruldu.

      TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Şişli Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/5 bin ve 1/1000’lik plan değişikliklerini yargıya taşıdı. Şube, Bakanlığın plan değişikliğinde “meslek lisesi alanı” olarak belirlenen bölgenin “ticaret, konut alanı”, “Şişli Belediyesi Hizmet Alanı” fonksiyonunun “belediye hizmet alanı” olarak belirlendiğini belirtti. Plan değişikliğiyle 60 bin metrekare olan okul arazisine üç emsal verilerek 120 bin metrekare inşaat alanı hakkı tanındı ve yapı yüksekliği serbest bırakıldı.

Karar büyük önem taşıyor
      Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arazisine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada ilk kararını verdiği belirtildi.

İmar planı değişikliğinin, arazi üzerinde AVM ya da rezidans gibi yoğun yapılaşmayı öngördüğü için yürütmesinin durdurulduğu bildirilen açıklamada, kararın bu nedenle büyük önem taşıdığı vurgulandı.

 

Öğrenci ve öğretmenler protesto etmişti
       Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazide, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devrinin ardından imar planı değişikliğine gidilmişti. İmar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2013'te onaylanmıştı. İmar planı değişikliğine, arazinin okul olarak devam etmesini isteyen mezunlar tepki gösterirken, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, konuyu yargıya taşımıştı. Söz konusu okul arazisi Bulgar Vakfı’na devredilmiş, vakıf ve Taş Yapı arasında araziyle ilgili kat karşılığı rezidans ve AVM projesi iddiaları gündeme gelmişti. Okulun öğrenci ve öğretmenleri ise gündeme gelen bu durumu, yaptıkları eylemlerle protesto etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.