Mahkeme, Sarıgül’ün itirazlarını reddetti

Mahkeme, Sarıgül’ün itirazlarını reddetti

Mal varlığına tedbir konulan Mustafa Sarıgül’ün itirazı hem mahkeme hem de üst mahkeme tarafından reddedildi.

    Tartışmalar arasında CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan ve seçimlerden yenilgiyle çıkan Mustafa Sarıgül’ün mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldırmak için başlattığı girişimler sonuçsuz kaldı.

TALEPLERİ REDDEDİLDİ
    Bank Expres’e olan borçlarından dolayı TMSF tarafından malvarlığına ihtiyati haciz konulan Sarıgül, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Sarıgül’ün talebini İstanbul 6. İdare Mahkemesi oyçokluğuyla, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurulu ise oybirliğiyle reddetti.

BORÇ, BORÇLA KAPATILDI ANCAK…
    Sarıgül’ün mal varlığına tedbir konulmasına neden olan borç 1998 yılında alınan bir krediden kaynaklanıyor. Daha sonra TMSF’ye devredilen Bank Ekspres’ten 4 işlemle çekilen toplam 3.5 milyon dolar önce Sarıgül’ün yönlendirdiği kişilerin hesabına yatırıldı. Bu paralar aynı gün veya çok kısa sürede Sarıgül’ün banka hesaplarına aktarıldı. Kredinin geri ödenmesi için ise Sarıgül ve ortaklarına 2 kredi daha kullandırıldı. Ancak borç kapatılmadı.
    Bu gelişmelerin ardından Korkmaz Yiğit’in başvurusu üzerine ocak ayında Sarıgül’ün malvarlığına ve banka hesaplarına ihtiyati haciz konuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.