Mahkemeden Koşaner ve eski komutanların tanıklığına red

Mahkemeden Koşaner ve eski komutanların tanıklığına red

Ergenekon davasına bakan mahkeme, tutuklu sanık İlker Başbuğ'un avukatının eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner ve eski kuvvet komutanlarının tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, taleplere ilişkin aldıkları ara kararı okudu.

Mahkeme, tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek cezaevinde kalmasının hayati tehlike oluşturup oluşturmayacağı yönünde rapor istenmesi kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca, İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer tarafından tanık olarak dinlenmesi istenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık'ın tanık olarak dinlenmesi taleplerini reddetti. Mahkeme, bu red kararına ilişkin ise, "Nitelik ve nicelik açısından şu ana kadar dinlenen tanıkların maddi gerçeği ortaya çıkarmaya yeterli olduğunu." da gerekçe olarak gösterdi.


Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin devam ettiği ve haklarındaki suçlamalar dikkate alındığında en hafif koruma tedbiri olan adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını gerekçe göstererek sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.

Duruşma, 11 Mart 2013 tarihine ertelendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.