Maltepe'de yaşlı adam TIR altında kaldı

Maltepe'de yaşlı adam TIR altında kaldı

Maltepe'de, mahalle pazarından alışveriş yapan bir 80 yaşındaki adam, sarı ışıkta caddenin karşısına geçmek isterken TIR'ın altında kaldı. vatandaşların gözleri önünde yaklaşık 8 metre sürüklenen yaşlı adam, feci şekilde can verdi.

Kaza, saat 12.30 sıralarında, Altay Çeşme Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, elindeki pazar çantasıyla caddeden karşıya geçmeye çalışan İsmail Yılmaz, sarı ışık yanarken Hakan Hüner'in kullandığı 34 BD 7724 plakalı TIR'ın önüne kadar yürüdü. Bu sırada yeşil ışık yanınca hareket etmeye başlayan TIR, yaşlı adamı altına alarak sürükledi. Çevredeki vatandaşların bağırmaları üzerine durumu fark eden sürücü Hakan Hüner, hemen TIR'ın frenine basarak durdu. Yere indiğinde Yıldız'ın, tonlarca ağırlıktaki lastiklerin altında kalarak ezildiğini gören Hüner, fenalık geçirdi.



Bu sırada caddeden geçmekte olan Cavit Kırdaal isimli vatandaş kazayı görerek yardım etmek istedi. Fakat TIR'ın altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetmişti. Kırdaal hayatını kaybeden Yılmaz için ellerini açıp dua ettikten sonra kaza yarinden ayrıldı.



Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Hakan Hüner'i gözaltına aldı. Polis otosuna bindirilirken, "Ben yeşil ışıkta hareket ederken önümden geçmiş. Göremedim. Böyle oldu işte." diyen Hüner, karakola götürüldü.
 
Görgü tanıkları da yaşlı adamın kırmızı ışıkta geçmeye çalıştığı sırada TIR'ın altında kaldığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemelerden sonra, ceset TIR'ın altından çıkartıldı. Parçalanarak tanınmaz hale gelen ceset bir tabuta kondu. Daha sonra cenaze aracına konulan ceset Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.